RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

7 morți pe listele cu cetățenii ce au avut drept de vot la referendumul din 29 iulie. Până acum!?

De vineri, 10 august, angajații Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei din cadrul Primăriei Pașcani au început verificarea listelor cu cetățenii ce au avut drept de vot la referendumul pentru demiterea președintelui din data de 29 iulie 2012. Mircea Zuzan, secretarul Primăriei, susține că vor fi efectuate verificări ale listelor, nu radieri de persoane din acestea.

În trei zile de verificări au fost identificate șapte persoane cu dept de vot, care sunt decedate. Perioada care a fost verificată de angajații municipalității până acum este 2000-2006.”Nu facem radieri din listele electorale. Din 10 august și până în prezent s-au depistat 7 persoane decedate, care figurează în liste. Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei a respectat toate procedurile legale în ceea ce privește informarea Serviciului Județean ce poate opera modificările în baza de date a persoanelor. E posibil să mai apară alte cazuri până la verificarea întregii perioade. Se lucrează în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât până la data de 24 august să finalizăm verificările pentru perioada 2000-2012”, ne-a declarat Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Pașcani.Situațiile speciale sunt cazurile de persoane din Republica Moldova ce sunt luate în spațiu de locuitori ai municipiului. De asemenea, mai există la nivel local cazuri de familii ce locuiesc mai multe într-un imobil. În cazul acestor două categorii verdictul îl vor da cei de la Serviciul Județean de Informatizare a Persoanei.

Citește și:{loadposition articlescategoryload}

  

 

 

 

Related posts

Ce se va întâmpla la Pașcani în PNL și PDL după alegerile parlamentare?

Marius Parteni

Moțiune simplă la adresa ministrului Muncii. Ludovic Orban: „E mai preocupat de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor”

Redacția

Pașcaniul votează! Prezența la urne ora 16.00, 27.81%

Redacția
Încarcă...