NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Concesiunile la control: Serviciul Urbanism din Primărie descinde în cartierul Aerodrom

Cine sunt cei care dețin contracte de concesiune pe terenurile unde și-au ridicat case în cartierul Aerodrom? Și-au declarat aceștia an de an construcțiile la Serviciul de Finanțe Publice Locale? Sunt două întrebari la care executivul local așteaptă răspuns în următoarele două săptămâni de zile.

În ședința operativă de astăzi primarul municipiului Pașcani a trasat Serviciului Urbanism și Agricol această sarcină. Problema pornește de la faptul că o serie de terenuri de pe administrativul municipiului, concesionate în anul 1991 de către Consiliul Județean, nu au fost declarate de interes public sau privat. Juridic vorbind există suspiciunea că nu se cunoaște proprietarul de drept al terenului concesionat.

Advertisements

Facem mai întâi inventarierea contractelor de concesiune. Nu se știe cine este proprietarul, deși terenul era în proprietatea municpiului. Procedura de concesiune la acea vreme se derula prin Consiliul Județean, Comisiile Locale de Fond Funciar nu aveau competențe, iar președintele ședinței era un magistrat. Vom face o inventariere încrucișată, vom verifica clauzele din contracte pentru a introduce juridic terenul în circuitul public sau privat al municipiului. Există posibilitatea ca terenurile să fie vândute către beneficiarii de drept. Așa vom face rost de bani la buget”, ne-a declarat Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Pașcani.

Potrivit oficialului Pirmăriei în cartierul Aerodrom ar exista cetățeni care dețin imobile construite pe terenuri personale, închiriate sau concesionate.   

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

10 Iunie 2015: trei ani de când Dumitru Pantazi a fost ales primar. Trimite-i un mesaj!

Marius Parteni

Orașele din zona Pașcani derulează investiții, după investiții!

Marius Parteni

Deputatul Grigore Crăciunescu: ”Centrul Civic este 99% inițiativa mea și 1% a viceprimarului Vasile Axinte. Eu am dosare pentru că unii sunt invidioși pe ce-am făcut”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site