RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

24 de călătorii reduse pentru studenţi

Studenţii vor beneficia într-un an şcolar (1 octombrie – 30 septembrie), pentru transportul feroviar, de 24 de călătorii simple cu reducere de 50% din tariful trenurilor interregio, clasa a II-a, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Proiectul, aflat în dezbatere publică, aduce precizări clare referitoare la călătoria elevilor şi studenţilor pe calea ferată: rangul de tren şi clasa la care se acordă reducere la transport, numărul de călătorii şi perioada în care elevii şi studenţii beneficiază de reducerea de 50% la transportul pe calea ferată, cine decontează contravaloarea călătoriilor efectuate de către elevi şi studenţi. Conform proiectului, elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat sau autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului calendaristic. Studenţii beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului şcolar, care este cuprins între 1 octombrie şi 30 septembrie. Cheltuielile aferente acestor reduceri vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

sursa evenimentul.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Andronescu: Nu trebuie dati bani nici pentru fondul clasei, nici pentru cel al scolii

Redacția

BACALAUREAT 2017 | Încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului. Probele scrise au loc înaintea celor orale

Redacția

Spectacol caritabil al tinerilor de la Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt” (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...