RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

184 de furturi în ultimele 6 luni, în Pașcani și zonele învecinate, cu autor necunoscut. Hoții urmăresc pe Facebook dacă proprietarii nu sunt acasă

Etalarea pozelor din vacanţă sau de la petreceri, pe reţelele de socializare, este practic o invitaţie pentru hoţi. O greşeală elementară pe care o fac oamenii, din dorinţa de a arăta momente frumoase din viaţa lor, este semn că locuinţa e goală.

 

  

Un caz s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni în Pașcani. Proprietarul unui apartament a postat  că este la o nuntă, iar hoții au aflat că e plecat de acasă tocmai de pe Facebook.  Aceștia au intrat în apartament, de unde au sustras două televizoare și o sumă mare de bani.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Ioana-Laura Bîlea, în primele 6 luni din 2019, atât în Pașcani, cât și zonele arondate Poliției Municipale, au fost constate 345 de furturi, dintre care 184 cu autor necunoscut, iar 161 de persoane au fost identificate.

De numai câteva secunde au nevoie pentru a pătrunde în locuinţele goale. Orice indiciu este speculat de spărgătorii de locuinţe. De la corespondenţa neridicată din cutiile poştale, până la lipsa unor sisteme de supraveghere, cât și postările pe Facebook despre  vacanţa proprietarilor. Asta îi asigură pe infractori că nu vor fi deranjaţi. 

Principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt:  furtul prin efracţie,  furtul cu chei potrivite și furtul prin escaladare  . 

 

Related posts

„NU LĂSA UN HOȚ SĂ ÎȚI STRICE CRĂCIUNUL”

Redacția

Hackerii controlează activitatea de pe net a peste 100.000 de români

Redacția

Minor din Pașcani depistat cu țigări de contrabandă

Teona Gherasim
Încarcă...