NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Doina Cornea va intra în rândul sfinților catolici? Teologul Cristian Bădiliţă solicită beatificarea luptătoarei anticomuniste!

 Reputatul teolog, scriitor şi traducător Cristian Bădiliţă – unul dintre exponenţii mişcării monarhiste autohtone – propune, într-un fabulos text remis EVZ, beatificarea Doinei Cornea, plecată la Domnul vineri, la vârsta de 89 de ani, întrucât regretata luptătoare anticomunistă a intrat, de peste trei decenii, în adevăratul Panteon al României, alături de martirii greco-catolici Iuliu Hossu, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu .

 

Ceremonia de înmormântare a fost oficiată la Cluj-Napoca, ieri, de la ora 12.30, în foaierul Casei Universitarilor, de către Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, împreună cu mai mulţi preoţi. Înhumarea a avut loc în Cimitirul Central. Fundația Corneliu Coposu, Asociaţia 21 Decembrie 1989, Seniorii Ligii Studenților, dar și alți semnatari au înaintat către Parlament și Guvern o solicitare, sâmbătă, în semn de omagiu și recunoaștere a meritelor Doinei Cornea, prin care solicită ca fostei disidente a dictaturii comuniste să îi fie organizate funeralii naționale și măcar o zi de doliu național.

Miracolul unei convertiri cvasispontane

„Doamna Doina Cornea a intrat de peste trei decenii în Istoria adevăratei Românii, alături de martirii greco-catolici Iuliu Hossu, Iuliu Maniu, Corneliu Coposu etc. În primăvara anului 1990, plimbându-mă, cu doi prieteni, prin cartierul din ClujNapoca unde locuia, am zărit-o udându-şi straturile de flori. Am salutat-o şi am întrebat-o dacă o putem vizita. Cu o simplitate dezarmantă şi-a scos mânuşile de „grădinar” şi ne-a poftit în casă. Unul din prieteni era jurnalist francez… de stânga. Ne-am întins la vorbă până spre miezul nopţii. După un ceas, amicul francez devenise „de centru”, iar la despărţire, se declara „creştin de dreapta”, el, „ateul convins”, admirator fanatic al lui Léon Blum.

Pe lângă această convertire cvasispontană (care sper să conteze la procesul de beatificare), doamna Cornea a mai produs un miracol. De data aceasta cu mine. Faţă în faţă cu făptura ei firavă, aproape imponderabilă, am înţeles, pentru prima dată sensul cuvintelor lui Isus: „Aveţi credinţă în Dumnezeu. Amin vă zic, cine ar spune acestui munte: Ridică-te şi aruncă-te în mare!, şi nu ar şovăi în inima lui, ci ar crede că ceea ce spune se împlineşte, i se va da”. Doina Cornea s-a suit la cer, după ce a mutat munţii pe pământ”, scrie Cristian Bădiliţă.

articolul integral pe www.evz.ro

Advertisements

Related posts

Weekend SPECTACULOS la Iași. Mii de persoane sunt așteptate la o nouă ediție a Nopții Muzeelor

Redacția

Propunere de completare a “Monografiei Pașcaniului”. Mai mult respect pentru fostul director al “Atelierelor CFR”. Dumneavoastră ce propuneți?

Marius Parteni

Comunitatea catolică se pregătește sufletește de Învierea Domnului

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site