NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

145 de buletine de vot anulate

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Bosianu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că singurele reclamaţii serioase vizavi de alegerile de pe data de 10 iunie sunt cele referitoare la lipsa anumitor file din unele buletine de vot.

În urma acestor sesizări au fost identificate 145 de buletine de vot care aveau paginilie cu numerele 5, 6, 7 şi 8 lipsă. Această problemă a fost semnalată pe raza a trei localităţi din judeţul Iaşi: la Târgu Frumos au fost descoperite 51 de buletine de vot cu file lipsă, la Costuleni au fost găsite 49, iar la Hărmăneşti – 45 buletine de vot.

„Candidatul PP-DD la Consiliul Judeţean, Vlad Hogea, a fost cel care a depus această reclamaţie, cerând anularea alegerilor. Însă buletine de vot cu probleme au fost identificate înainte de a fi ştampilate sau depuse în urne, fiind ulterior anulate. Trebuie subliniat faptul că niciun astfel de buletin nu a fost introdus în urna de vot. Lipsa paginilor respective s-a datorat, cel mai probabil, unei anomalii tehnice la tipografia care le-a tipărit”, a declarat Marian Bosianu.

  

Tot în cadrul acestei conferinţe de presă, prefectul a precizat că s-au făcut progrese în ancheta privind preţul de achiziţie a buletinelor de vot în judeţul Iaşi. „Am primit informaţii de la Prefecturile a două judeţe din Moldova. Preţul cu care s-a cumpărat o pagină a unui buletin de vot în aceste două regiuni a fost de 0,04 lei, respectiv de 0,0148 lei. Aşteptăm datele şi de la celelalte 12 judeţe cu care am luat legătura, iar când vom avea toate informaţiile vom decide ce măsuri se vor lua”, a mai precizat Bosianu.

Advertisements
Advertisements

Preţul de achiziţie a unei pagini de buletin de vot la Iaşia fost de 0,03 lei.

sursa Flacara Iasului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Universitatea „Cuza” din Iași oferă consultanță pentru sănătatea mintală și emoțională

Redacția

Un fost consilier judeţean PSD Iași a murit fiind infectat cu COVID-19. Este primul deces de la Spitalul Mobil de la Lețcani

Redacția

Zeci de bufniţe, punct de atracţie inedit la Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site