RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Crăciunescu repetă acuzațiile la Iași. Cere excluderea lui Pantazi și Rățoi din PSD, nu și demisia

Într-o conferință de presă ținută astăzi în Iași, în sediul unei societăți comerciale, Grigore Crăciunescu a repetat acuzațiile aduse în timpul campaniei electorale la adresa unor politicieni și funcționari publici din Pașcani. El a declarat că nu renunță la mandatul de consilier și a cerut excluderea din PSD a lui Dumitru Pantazi și Neculai Rățoi.

Acuzațiile, care au mai fost prezentate pe Newspascani.com, privesc modul de lichidare a CAP Lunca și de constituire a societății Agrocomplex înființată de Dumitru Pantazi, situația datoriilor societății și Hotărârea de Consiliu Local 47/2007 prin care chiria restantă pe anii 2002, 2003, 2005 și 2007 și penalizările pentru întârziere au fost anulate, nereguli la Fondul Funciar și acțiunile politice ale secretarului Mircea Zuzan. „În anii ’90-’91 s-a constituit un grup de crimă organizată la Pașcani, format din judecători, procurori, polițiști, deputatul Rățoi, Dumitru Pantazi și secretarul Mircea Zuzan”, a repetat acuzațiile fostul primar.

Deși a spus că respectă voința cetățenilor prin care candidatul PSD a fost ales primar al municipiului, Crăciunescu i-a cerut din nou în mod public lui Gheorghe Nichita să-i excludă pe Dumitru Pantazi și Neculai Rățoi din Partidul Social Democrat. „Aștept răspuns de la Gheorghe Nichita. Pantazi să devină primar independent. Dacă PSD vrea o primărie curată, Dumitru Pantazi trebuie exclus din PSD. La fel și deputatul Rățoi. Nu pot să-i cer aceste lucruri lui Victor Ponta, dar organizația județeană trebuie să scape de aceste persoane.

  

El a anunțat că dacă nu se va întâmpla acest lucru, organizația PNL Pașcani nu va participa la campania electorală pentru alegerile parlamentare de partea USL, în condițiile în care protocolul coaliției cere păstrarea demnitarilor aleși în actualul mandat. În orice caz, liberalul va cere partidului său postul de parlamentar de Pașcani: „Nu doresc să dețină PSD toată puterea la Pașcani. Mă voi bate și voi cere partidului ca postul de deputat să revină PNL. Cine va decide Biroul Politic Permanent să candideze la Pașcani, e o altă poveste. Dar eu mă voi bate și voi cere acest lucru”, a spus acesta.

Totodată, Crăciunescu a precizat că nu va renunța la postul de consilier local, iar primul proiect de hotărâre pe care îl va iniția va fi unul de retragere a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Pașcani acordat în luna martie, la inițiativa sa, deputatului Neculai Rățoi.

Replicile celor vizați nu s-au lăsat așteptate. „Are o minte bolnavă. Crăciunescu este încă în campanie electorală. El are la dispoziție organele abilitate. Dacă are un fix cu Agrocomplex SA, să-și rezolve întâi problemele lui. Dacă are alte interese electorale este problema lui și ar trebui să fie împăcat că a pierdut alegerile pentru Primărie” a declarat Dumitru Pantazi, noul primar al municipiului.

Crăciunescu ar trebui să facă pușcărie, nu eu. El trebuie să dea socoteală pentru ce a făcut cu banul public. Am să merg la Comisia de Abuzuri a Parlamentului pentru a se da drumul la dosar către DNA” a amenințat deputatul Neculai Rățoi.

Related posts

Prezența la vot la ora 21:00, Pașcani: La europarlamentare – 39,15 %. La referendum – 32,16 %!

Redacția

Diana Șoșoacă insultă în Senat, persoanele homosexuale . Scandal cu senatorii USR

Redacția

Ei vă cer votul

Redacția
Încarcă...