RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

13 octombrie: Ziua porților deschise, la subunitatea de Pompieri, din Pașcani


Data de 13 octombrie  reprezintă un prilej pentru
pompierii ieşeni de a se afla din nou alături de cetăţeni, cu recomandări pentru protecţia în situaţii de urgenţă şi materiale informative dedicate unor evenimente de referinţă în plan internaţional si respectiv naţional.

  

Astfel, în acest an, data mai sus menţionată are o dublă semnificaţie:

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Tema propusă anul acesta de către Biroul Naţiunilor Unite pentru Reducerea Riscului Dezastrelor (The United Nations Office for Disaster Risk Reduction) se numeşte Informează-te pentru Viaţă” şi presupune valorificarea experienţei persoanelor care au fost martorii unor dezastre şi deţin cunoştinţe ce pot contribui, alături de metode ştiinţifice, la creşterea gradului de protecţie al cetăţenilor şi a comunităţilor în cazul producerii altor dezastre.

Totodată, ori de câte ori data de 13 este într-o zi de marţi, ea este declarată„Ziua Informării Preventive”. Având sloganul ”Preveniţi Ghinionul”, activităţile de informare programate să se desfăşoare în această zi au ca scopconştientizarea de către cetăţeni a pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situaţii de urgenţă.

 În vederea popularizării semnificaţiei acestor zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi organizează, în data de 13 octombrie, o serie de activităţi, astfel:

1. Organizarea ,,Zilei Porţilor Deschise’’, între orele 11:00-16:00, la sediul I.S.U.J. Iaşi, al subunităţilor din municipiile Iaşi, Paşcani şi oraşul Tîrgu Frumos. În cadrul acestei activităţi, participanţii vor asista la prezentarea autospecialelor de intervenţie din dotarea inspectoratului şi la demonstraţii cu tehnica de descarcerare.

2. Desfăşurarea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, a unor acţiuni informative în unităţi de învăţământ din municipiul Iaşi, în localităţile Răchiteni, Butea, Oţeleni. În cadrul acestor activităţi, pompierii ieşeni vor prezenta teme referitoare la dezastrele naturale ce pot afecta respectivele localităţi, în vederea dezvoltării de către tineri a unui comportament adecvat înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă, precum şi modalităţi de limitare a efectelor acestor evenimente.

Mai multe informaţii despre semnificaţia acestei zile puteţi găsi accesând următoarele link-uri: http://www.igsu.ro/index.php?pagina=zile_preventive  şi  http://www.unisdr.org/2015/iddr/  .

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

          

 

Related posts

Situaţia statistică a şomajului

Redacția

Costel Alexe: Depunem toate eforturile pentru a avea la Iași Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară (P)

Redacția

Deputat PSD Vasile Toma: ”Măsuri de simplificare pe care ANRE le poate aplica privind declararea locului de consum pentru care se asigură compensarea prețului la energie!” (P )

Redacția
Încarcă...