RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA CONTRABANDEI CU ŢIGĂRI

 Peste 620.000 de ţigarete, 300.000 de lei, aproape 5.000 de euro şi peste 2.800 de litri alcool au fost ridicaţi, până în prezent, în urma percheziţiilor efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate. La activităţile care vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse accizabile participă aproape 1.000 de poliţişti cu 800 de autospeciale. 

 

  

 Până în prezent, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au ridicat de la imobilele percheziţionate circa 600.000 de ţigarete fără documente legale de provenienţă.

 De asemenea, au fost ridicaţi peste 300.000 de lei, precum şi aproape 5.000 de euro.

 De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, pe raza judeţului Buzău, au fost depistate două fabrici ilegale de producere a ţigaretelor a căror producţie a fost sistată.  

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au ridicat aproape 22.000 de ţigarete, precum şi peste 2.800 de litri de alcool, bunuri ce erau deţinute fără respectarea prevederilor legale.

 La activităţile coordonate de Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române participă aproape 1.000 de poliţişti cu 800 de autospeciale de poliţie.

 Reamintim faptul că, în dimineaţa zilei de 9 decembrie a.c., a fost declanşată o amplă acţiune pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse accizabile.

 

Au fost efectuate peste 260 de percheziţii, în judeţele Braşov, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava,  Buzău, Bacău , Galaţi, Brăila, Suceava, Vaslui şi  Neamţ.

 110 persoane urmează a fi conduse la audieri.

 Suportul de specialitate al activităţilor a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni   Speciale din cadrul IGPR , SRI şi DIPI.

 Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea mai multor unităţi teritoriale ale D.I.I.C.O.T..

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lansarea ultimului volum semnat Varujan Vosganian la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Redacția

ISU: 68 de incendii în județul Iași, de la începutul anului

Redacția

Autostrăzile Moldovei prioritățile Guvernului liberal!

Redacția
Încarcă...