NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

100 de copii au participat în tabăra „Verde la Bucurie”

Tabăra „Verde la Bucurie” a avut loc în perioada 25- 28 august 2018 în satul Girurgești din comuna Costești. Peste 100 de copii au participat la activitățile care au durat câteva zile.

 

Ajunsă la șasea ediție, tema taberei de anul acesta a fost „Valorile ce unesc un neam”. Participanții au participat la ateliere de pictură icoană, jurnal de istorie, dezvoltare personală (comunicare și dezbatere), muzică, dans și au mers în excursii la cele patru muzee din cadrul Palatului Culturii din Iași, la Catedrala Mitropolitană și la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi.

„De aproximativ 8 ani am acordat o atenție specială lucrării cu tinerii prin diferite activități educaționale. Am căutat să le insuflu tinerilor dragostea de a participa la Sfânta Liturghie, de a fi în dialog cu Dumnezeu prin rugăciune. Nu de puține ori mi-am pus întrebarea: «Unde sunt tinerii din parohia mea?» dar de fapt mi-am dat seama că eu ar trebui să privesc altfel această problemă a misiunii preoțești în lucrarea cu tinerii, prin simplul fapt de a-i asculta și de a le răspunde la întrebarea: «Părinte, unde este Dumnezeu în viața mea?». Am abandonat statistica și am început să le ofer tinerilor răspunsuri corecte iar atunci când nu eram mulțumit de gândurile mele, apelam la rugăciune”, a declarat părintele Dumitru Rusu.

Consiliul Județean Iași a susținut proiectul printr-o finanțare de 4.500 lei, iar pe tot parcursul taberei tinerii au avut trei mese asigurate.

Tabăra a fost organizată de ATOR Pașcani și de părintele paroh Dumitru Rusu (responsabilul de filială ATOR).

Advertisements
Loading...

Related posts

Atmosferă antrenantă la “Târgul de Toamnă”. Zeci de oameni au participat la eveniment

Teona Gherasim

RAPOARTELE COMISIILOR CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA ECOSALUBRITATE, PSA ȘI RAGCL (VIDEO)

Dragoș Acalugaritei

Unul dintre marile mistere ale Mitropoliei Moldovei. Moartea unui episcop anchetată după 60 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site