NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Umbrele cu sigla Primăriei la terasele de pe domeniul public: cea mai tâmpită idee a administrației Pantazi!

Atunci când, în calitate de ziarist, crezi că le-ai văzut pe toate, apare de fiecare dată ceva nou, extraordinar, la care nu te-ai fi gândit. Spre exemplu, nu m-aș fi gândit niciodată că primarul Dumitru Pantazi poate fi atât de prost consiliat. Umbrele cu sigla Primăriei obligatorii la terasele din municipiu! O idee atât de idioată încât m-a scos din pepeni.

Adică cum? Dacă mi-am organizat o terasă, într-un anumit stil, vine apoi Primăria și îmi strică tot ca să mă mai taxeze încă o dată prin umbrelele cu sigla instituției pe care mi le închiriază. Cât de neconectat la situația economică a municipiului poți să fii încât să propui o suprataxare a teraselor. În prezent se plătește 0,5 lei pe zi mp, iar prețul unei umbrele de închiriat pe zi ar fi de minim 4 lei, asta ca să-și scoată municipalitatea investiția inițială.

Astfel, un afacerist cu o terasă de 30 de mp va plăti pe lângă cei 450 pentru închirierea domeniului public, alți 480 de lei de la cele minim 4 umbrele pe care Primăria i le va băga pe gât. Și uite așa i s-au majorat cheltuielile cu terasa de 2 ori. Și țineți minte cei care au terase primesc umbrele gratuite de la dstribuitorii de bere!

  

Analizând această idee și din punct de vedere al capitalului de imagine pe care Primăria l-ar acumula, decizia este și mai păguboasă. Nu știu dacă s-a mai văzut undeva ca o Primărie, sau chiar statul, să-și promoveze imaginea în berării. Îmi și imaginez mesajul de pe umbrela cu sigla Primăriei: Terasă deschisă prin bunăvoința domnului primar Dumitru Pantazi!

Dacă însă lucrurile vor merge în această direcție am și eu câteva propuneri pentru promovarea imaginii Primăriei și a edilului șef în localurile din Pașcani. Pe pahare să fie trecut prețul la gigacalorie, la apă și gunoi,  astfel încât consumatorul să fie descurajat să-și bea toți banii și să se gândească și la factura neplătită. Pe șervețele să fie tipărite știri preluate din ziarul Orizontul, astfel încât clientul să fie la curent cu laudele aduse edilului, iar în meniuri să fie obligatoriu incluse taxele și impozitele locale. Piesa de rezistență ar fi, după părerea mea, hârtia igienică imprimată cu sigla Primăriei și cu sloganul: Normalitate și Prosperitate!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Actualitatea TV este alături de pășcăneni şi mediul de afaceri în lupta cu ApaVital Iași

Răzvan Grecu

Pășcănenii au de ce să iasă în stradă: primarul le-a promis referendum pentru serviciile de apă, iar după campanie a uitat!

Răzvan Grecu

Prima mare realizare a lui Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site