RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Viitorul sună rău!

Consilierii locali s-au lăsat intimidați de liderii de partid și mâine vor vota ca serviciul de apă-canal să fie redelegat către ApaVital. Nu toți, dar îndeajuns ca proiectele inițiate de primarul Dumitru Pantazi să treacă.

 

Sunt nevoie de 13 voturi, iar acestea au fost adunate de la USL, pardon PSD plus PNL. Laboratoarele din partide au inventat o scuză pentru a vota cu ApaVital. Ne mint în față că s-a rezolvat cu redevența. Adică că ea se va plăti în totalitate de ApaVital ajungând astfel să acopere ratele împrumutului BEI. Mai spun ei că votul va rezolva și plata serviciilor de epurare către Prest Serv Apa.

  

Doar că situația nu stă tocmai așa, președintele ARSACIS explicând astăzi ca hotărârea nu va avea niciun efect dacă nu se schimbă contractul de delegare, iar acest lucru e foarte greu de realizat.  Cât despre plata apei epurate de către ApaVital termenul de 30 de zile prevăzut, nu prevede nicio sancțiune dacă este încălcat. Consilierii or să spună că nu au știut și că nimeni nu le-a explicat, pentru că ei nu sunt juriști.

Da! majoritatea nu sunt juriști, însă toți sunt în slujba cetățeanului după cum au depus jurământul și au obligația să manifeste prudență și diligență în administrarea bunurilor comunității. Efectele adoptării hotărârilor în forma prezentată vor prelungi haosul în Pașcani, cel puțin din două motive.

O dată pentru că Primăria își va crea obligația de a încasa un venit de 1,9 milioane de lei de la ARSACIS, în contul redevenței, lucru pe care din punct de vedere juridic  nu-l va putea realiza, iar aceasta va duce din nou la procese și la conflicte între administrație și operatorul ieșean. Plus că Prest Serv Apa este condamnată la faliment, lucru ce se va întâmpla curând dacă ApaVital nu-și plătește epurarea apelor.

Iar a doua oară pentru că populația Pașcaniului este prea îndârjită împotriva ApaVital. Nu vor renunța ușor la contractele individuale, iar cu fiecare lună care va trece situația se va înrăutăți deoarece operatorul ieșean nu va accepta contracte individuale pentru că legea este confuză și interpretabilă, iar ei au bani și-și permit procese, pe când pășcănenii nu.

Dacă  aleșii locali votează mâine sub sloganul, dictat de șefii de la județ, pentru viitor și nu pun în balanță plusurile și minusurile, atunci viitorul sună rău!

Administrația locală condusă de Dumitru Pantazi aka  Lolek  și Vasile Axinte aka Bolek a reușit imposibilul: să supere atât pășcănenii cât și ApaVital în același timp! Recunosc că până să apară comunicatul de presă mă resemnasem că mâine consilierii USL, pardon PSD și PNL, vor vota redelegarea serviciului de apă-canal către ApaVital.

 

Related posts

Ce este mai scump decât viața unui copil? (VIDEO)

Răzvan Grecu

USR se luptă la Pașcani cu PNL, pentru a câștiga PSD!

Răzvan Grecu

Olariu își manipulează urmăritorii inventând achiziții trucate (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...