NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ziua Imnului Național, fără nici un eveniment la Pașcani

autoritatile nu marcheaza ziua imnului national
Astăzi este Ziua Imnului Național. În municipiul Pașcani, spre deosebire de alte orașe și municipii din țară, nu este organizat nici un eveniment. Nici Primăria, nici Casa Municipală de Cultură nu marcheză în nici un fel acest eveniment.

La Iași, oficialitățile se vor întruni pentru salutul drapelului de luptă al gărzii de onoare. Vor mai avea loc și o slujbă religioasă, alocuțiuni ale oficialităților, intonarea imnului național, iar la final, defilarea gărzii de onoare.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României, „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848. La 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului Foaie pentru minte, inimă și literatură, pe o melodie culeasă de Anton Pann. Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn „o adevărată Marsilieză românească”.

Advertisements
  

Deșteaptă-te române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, Imnul Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.   

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce activități vor desfășura Casa de Cultură, Biblioteca și Clubul Sportiv Municipal de Zilele Pașcaniului

Răzvan Grecu

Caravana EcoAtitudine a ajuns la Paşcani!

Ema Roman

Interesele politice primează, vocea celor 3.089 de păşcăneni, nu contează: Pantazi va reveni cu proiectele pro ApaVital şi ARSACIS

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site