RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski spune că, fără ajutorul SUA, forțele ucrainene vor trebui să se retragă

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat vineri de Washington Post, că dacă Ucraina nu va primi ajutorul militar american promis, blocat de disputele din Congres, forțele sale vor trebui să se retragă „cu pași mici”, citează Reuters.

Volodomir ZelenskiFoto: Pool /Ukrainian Presidentia / Zuma Press / Profimedia

„Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaj pentru război electronic, nu avem proiectile de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat Zelenski pentru Washington Post.

  

„Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas, în pași mici”, a spus el. „Încercăm să găsim o modalitate de a nu ne retrage”.

Lipsa de muniții, a spus el, înseamnă că „trebuie să te descurci cu mai puțin. Cum? Bineînțeles, să te întorci. Să faci linia frontului mai scurtă. Dacă se rupe, rușii ar putea ajunge în marile orașe”.

Președintele democrat Joe Biden a îndemnat Camera Reprezentanților a SUA, controlată de republicani, să aprobe pachetul de ajutor militar și financiar, dar președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a ținut în loc de luni de zile, invocând prioritățile interne.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă a coordonat prima reuniune a Comitetului interministerial în domeniul energiei. Discuţii asupra pachetului de măsuri valabile de la 1 aprilie

Redacția

Bitcoin continuă să crească și atinge un maxim al ultimilor doi ani, de peste 57.000 de dolari pe unitate

Redacția

Škoda va prezenta un nou concept electric în 15 martie

Redacția
Încarcă...