NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Zebrele inteligente

O trecere de pietoni inteligentă a fost în funcţiune ieri, în Tulcea. De această investiţie s-au arătat interesate doar primăriile din Bucureşti şi Constanţa.

 

La Tulcea, chiar în centrul oraşului, există, de ieri, o trecere de pietoni inteligentă. Cu ajutorul acesteia, şoferii sunt avertizaţi vizual atunci când un pieton traversează strada, altfel spus, dungile zebrei luminează intermitent atunci când nu este folosită de pietoni şi continuu, atunci când pietonii traversează strada.
Trecerea de pietoni inteligentă este făcută din sticlă securizată, rezistentă la trafic, dalele fiind fabricate la Bacău. Investiţia în valoare de peste 10.000 de euro este suportată integral de un locuitor din Tulcea, Adrian Trifan, în vârstă de 43 de ani, cel care de altfel a gândit zebra inteligentă. „Am vrut ca trecerea de pietoni să fie încălzită, dar neavând energie electrică non-stop, stâlpii din apropiere fiind conectaţi la reţea doar după căderea nopţii, riscam ca pe timpul zilei, iarna, să transformăm trecerea în patinoar”, a spus Adrian Trifan, citat ieri de Agerpres.
Prevenire doar prin teorie!
Chiar înainte de punerea în funcţiune a zebrei, primăriile din Constanţa şi Bucureşti s-au arătat deja interesate de această trecere de pietoni desprinsă parcă din filmele science-fiction. Iaşul nu figurează însă pe lista scurtă a doritorilor, cu toate că oraşul ocupă un locul 4 în ceea ce priveşte numărul accidentelor de circulaţie înregistrate în 2015. Paradoxal, Primăria Iaşi a găzduit duminică un eveniment ce face parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere şi de conştientizare a pericolelor la care suntem expuşi atunci când suntem participanţi la trafic, însă în cazul discuţiilor nu s-a făcut niciun fel de referire la o investiţie pe care, după cum se vede, alţii se bat să o implementeze.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Actualitatea Tv și NewsPașcani.com vă urează Sărbători Fericite. Mesajele autorităților și colaboratorilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă! (VIDEO)

Redacția

Ziua Universală a Iei Românești 2018

Redacția

„Să ne amintim Crăciunul” cu Asociația Șansa 2010

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site