RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Yenul a căzut până la minimul ultimilor 34 de ani față de dolar

Yenul japonez a scăzut miercuri la cea mai proastă cotație a sa raportată la dolar din 1990, ajungând într-o zonă care a declanșat intervenția autorităților de la Tokyo cu doi ani în urmă, relatează Reuters și CNBC.

Yeni japoneziFoto: Janusz Piekowski / Alamy / Profimedia Images

Dolarul s-a apreciat pentru scurt timp la 151,97 de yeni marți pe piețele financiare din Asia, dar a scăzut ulterior cu 0,12% raportat la moneda națională a Japoniei.

  

Autoritățile japoneze au intervenit în 2022 să apere yenul când acesta ajunsese la un curs de schimb de 151,94 unități pentru un dolar, ministrul finanțelor de la Tokyo, Shunichi Suzuki, afirmând acum că Japonia va lua „măsuri decisive” împotriva unor fluctuații monetare.

Ministerul japonez al finanțelor a declarat miercuri că va purta discuții cu banca centrală de la Tokyo și Agenția pentru Servicii Financiare și va anunța concluziile după încheierea întâlnirilor.

Yenul a crescut ușor după acest anunț.

Moneda națională a Japoniei s-a depreciat cu peste 7% anul acesta, în parte datorită discrepanței dintre randamentul obligațiunilor de stat emise de SUA și cele japoneze. Banca Japoniei a renunțat marțea trecută la dobânda de referință negativă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O femeie din Suceava a născut în ambulanța SMURD / Membru al echipajului: ”Nici când s-a născut cel mic, al meu, nu am fost așa de emoționat”

Redacția

Aurescu, despre susținerea României de către Germania, pentru aderarea la Schengen: Țările care susțin valorile comune trebuie să primească recunoaștere

Redacția

Guvernul pregătește instituirea unui program rabla pentru becuri

Redacția
Încarcă...