RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Vrem guvern pentru popor, nu pentru un infractor“. Două sute de ieşeni au protestat împotriva ordonanţei pentru graţiere

Câteva sute de persoane au protestat, aseară, în Piaţa Unirii, împotriva ordonanţei graţierii şi a modificărilor la codul penal propuse de guvernul PSD. 

 

Manifestaţia a început timid, în jurul orei 18.00, cu doar câteva zeci de persoane prezente în Piaţa Unirii. Ulterior, în jurul orei 19.00, numărul persoanelor a crescut la cel puţin 200 de protestatari, moment în care unii dintre aceştia au mobilizat mulţimea într-un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare. În drumul lor spre Instituţia Prefectului, manifestanţii s-au oprit în două locuri: sediul Primăriei Iaşi şi sediul PSD Iaşi. „Nichita (Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, n.r.) şi Chirica (Mihai Chirica, primarul Iaşului, n.r.), amândoi la mititica“, „DNA să nu ne laşi, vino şi la noi la Iaşi“, „Legea graţierii e ruşinea României“, „Hoţii“, „Demisia“ şi „Vrem guvern pentru popor, nu pentru un infractor (aluzie la Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare, n.r.)“ au fost cele mai frecvente sloganuri strigate de către protestatari. În acelaşi timp, protestatarii şi-au arătat arătat susţinerea faţă de DNA şi, în particular, faţă de Laura Codruţa Kovesi. 

  

Pe parcursul celor aproape două ore de proteste, manifestanţii au fost flancaţi de jandarmi şi, pe alocuri, de poliţişti locali, dar forţele de ordine au evitat să intervină în vreun fel, aşa cum s-a întâmplat la proteste asemănătoare din alte oraşe. Printre protestatari s-au numărăt şi persoane implicate politic, precum Andrei Postolache (lider al Partidului Pentru Iaşi) sau Etiennne Ignat(consilier local PNL). Manifestanţii au convenit să protesteze şi în această seară. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Casa de Cultură: Vernisajul expoziției „Itinerarii” în cadrul Zilelor Municipiului Pașcani

Iulia Huțanu

Turiştii care vor să meargă la munte sau în Bucovina, de Paşte, încă mai găsesc locuri disponibile

Redacția

Municipiul Pașcani este oficial înfrățit cu orașul Ialoveni din Republica Moldova

Teona Gherasim
Încarcă...