NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Visurile unei studente din Iași, năruite după un cumplit accident rutier! Tânăra, spulberată de un șofer neatent

Un accident rutier a schimbat pentru totdeauna povestea unei tinere studente. În urma devastatorului impact, Diana, studentă la Facultatea de Litere, a ajuns în stare gravă la spital. Prin gerul de început de ianuarie 2018, doi tineri coboară strada Sărărie. Diana coboară de mână cu iubitul ei, cu zâmbetul pe buze, lipsită de griji, așa cum îi stă bine unei tinere care are toată viața înainte. Fata nu știe că, peste alte câteva clipe, destinul i-a pregătit cel mai teribil examen al vieții ei. Cei doi prieteni se opresc la semaforul din zona Târgu Cucu, se face verde, iar Diana pune piciorul pe „zebră”. Studenta face câțiva pași, dar este lovită din plin de un autoturism. În câteva fracțiuni de secundă se aude un trosnet teribil de oase sfărâmate și de tablă contorsionată. Pașii oamenilor au încremenit în loc când au văzut cum tânăra s-a rotit de câteva ori în aer, înainte de a cădea pe caldarâm. Tânăra zace într-o baltă de sânge la câțiva metri de trecerea de pietoni.

Șoferul, acuzat că a fost neatent la volan

O secundă fatidică în cumplita zi de 9 ianuarie 2018 a distrus viitorul unei studente cu vise mărețe. Victima a fost transportată, cu multiple fracturi, la Spitalul „Sfântul Spiridon”, apoi a ajuns la Spitalul de Neurochirugie. Anchetatorii sosiți la fața locului au constatat că șoferul autoturismului Golf 5, Cristian Ursache, avea o viteză peste medie. Șoferului, în vârstă de 49 de ani, nu i s-a găsit alcool în sânge. Polițiștii au afirmat că accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, iar la fața locului nu s-au găsit urme de frânare.

S-au scurs 2 ani de la acest cumplit accident rutier. Pe un pat de spital, Diana a fost supusă mai multor operații. Nici nu li se mai știe numărul. Sunt multe, ca lacrimile și speranțele rudelor și prietenilor care i-au stat la căpătâi în tot acest timp. Din frumoasa studentă care cunoștea 4 limbi străine și se pregătea să cunoască lumea, tânăra de 24 de ani s-a transfornat într-o umbră. De altfel, rudele au susținut că Diana a rămas cu sechele în urma teribilului impact. Pe lângă asta, au fost necesare cheltuieli enorme, cu drumuri făcute la diverse spitale, operații, ședințe de kinetoterapie etc.

Cristian Ursache, acuzat de vătămare corporală din culpă după devastatorul impact

În urma teribilului impact, polițiștii ieșeni au declanșat ancheta. Oamenii legii l-au testat pe Cristian Ursache și au constatat că șoferul nu consumase alcool. Acesta a fost chemat la audieri, pentru a povesti ce anume s-a întâmplat. Între timp, în dosar, procurorii au cerut efectuarea unei expertize, pentru a stabili cu exactitate unde s-a greșit și de ce s-a ajuns ca unei tinere studente să îi fie spulberate visele.

În cele din urmă, după mai bine de 2 ani de anchetă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Ursache. Acuzația: vătămare corporală din culpă. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, în care Diana s-a constituit parte civilă. Ulterior, magistrații vor audia toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în ceea ce privește cumplitul accident rutier cu victimă.

bzi

Advertisements

Related posts

Copila de 3 ani din Hărmănești dispărută de acasă a fost găsită în zona pădurii din localitate

Oana Cordoneanu

Cum se folosesc escrocii de OLX ca să vă fure banii. Nici Poliţia nu vă poate ajuta

Redacția

Zacornea e noul şef de la Permise. Noul interimar, cercetat și el într-un dosar de braconaj

Redacția
Încarcă...