RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Viktor Orban spune că maghiarii din Transcarpatia „mor în războiul din Ucraina”, iar o șansă de pace ar fi doar dacă Trump ”va fi capabil să se întoarcă”

Premierul ungar, Viktor Orban, și-a exprimat, la Forumul Diplomatic de la Antalya, îngrijorarea că etnicii maghiari din regiunea Transcarpatia sunt recrurați în armata ucraineană și mor, subliniind că el nu priveşte războiul din Ucraina “prin ochelarii” Kievului sau cei ai lui Putin”, ci din perspectiva ungară.

Viktor OrbanFoto: Denes Erdos / AP / Profimedia

‘Trebuie să reprezint interesele ţării şi ale naţiunii mele … când ceva este bun pentru unguri, voi susţine, iar când ceva este rău, mă voi opune”, a spus el, citat de MTI, relatează Agerpres.

  

Orban s-a referit la comunitatea de etnici maghiari din Transcarpatia, care locuieşte acolo de o mie de ani şi care acum este recrutată în armata ucraineană.

”Maghiarii mor în războiul din Ucraina”, a spus Orban, adăugând că aceştia aparţin naţiunii maghiare. Pacea în Ucraina ar asigura securitatea pentru ”vieţilor maghiarilor”, a punctat el. ”Acesta este un motiv, dincolo de altele, pentru care noi, ca maghiari, ne angajăm foarte mult în favoarea păcii”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

În opinia sa, ar exista o şansă serioasă pentru pace doar dacă fostul preşedinte american Donald Trump ”va fi capabil să se întoarcă”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care cere o „încetare imediată a focului” în Gaza

Redacția

Bacalaureat 2022: Încep probele de evaluare a competențelor

Redacția

Epidemia de coronavirus îi ține departe pe cumpărători de cireșele românești

Redacția
Încarcă...