RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Patriarhul Daniel și Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aplaudat un discurs de tipul celor de la AUR: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”

La Congresul studențesc de la Putna, din 16 august, s-au adunat zeci de tineri și preoți, invitați speciali fiind Patriarhul Daniel, dar și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Discursurile religioase și naționaliste rostite în cadrul evenimentului au culminat cu mesajul rostit de istoricul Silvian Emanuel Man, președintele de onoare al Ligii Studenților Iași (foto jos).

Cu un discurs de tipul celor rostite de reprezentanții AUR, Silvian Emanuel Man a fost aplaudat cu mult zel de Ioan Aurel Pop, precum și de patriarh.

Silvian Emanuel Man le-a transmis tinerilor prezenți la eveniment că „înaintașii noștri, în vremuri de prigoană, erau mai liberi decât mulți din zilele noastre” și i-a îndemnat: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”.

  

În aceeași manieră, el a contiuan afirmând că deși țara nu se mai află sub imperiul austro-ungar, „nu mai aparține”.

Parte din discursul rostiti de Silvian Emanuel Man

„(…) În 1992, după ce studenții au mers pe jos de la Chișinău la București ducând pe urmeri Crucea Basarabiei în Drumul Crucii, părintele Dumitru Stăniloae le-a cerut acelor tineri să fie deasupra celor din interbelic – adică deasupra celor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Salvamontiştii din Bran caută un turist care s-a rătăcit pe munte

Redacția

Ministerul Digitalizării și-a selectat membrii în Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie

Redacția

Titlul de „Luptător cu Rol Determinant” la Revoluţia din 1989, retras pentru mai multe persoane

Redacția
Încarcă...