NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Patriarhul Daniel și Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aplaudat un discurs de tipul celor de la AUR: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”

La Congresul studențesc de la Putna, din 16 august, s-au adunat zeci de tineri și preoți, invitați speciali fiind Patriarhul Daniel, dar și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Discursurile religioase și naționaliste rostite în cadrul evenimentului au culminat cu mesajul rostit de istoricul Silvian Emanuel Man, președintele de onoare al Ligii Studenților Iași (foto jos).

Cu un discurs de tipul celor rostite de reprezentanții AUR, Silvian Emanuel Man a fost aplaudat cu mult zel de Ioan Aurel Pop, precum și de patriarh.

Silvian Emanuel Man le-a transmis tinerilor prezenți la eveniment că „înaintașii noștri, în vremuri de prigoană, erau mai liberi decât mulți din zilele noastre” și i-a îndemnat: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”.

  

În aceeași manieră, el a contiuan afirmând că deși țara nu se mai află sub imperiul austro-ungar, „nu mai aparține”.

Parte din discursul rostiti de Silvian Emanuel Man

„(…) În 1992, după ce studenții au mers pe jos de la Chișinău la București ducând pe urmeri Crucea Basarabiei în Drumul Crucii, părintele Dumitru Stăniloae le-a cerut acelor tineri să fie deasupra celor din interbelic – adică deasupra celor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ministerul Proiectelor Europene suplimentează cu 56 de milioane de euro programul care oferă asistență copiilor și mamelor tinere din medii defavorizate, care au avut de suferit din cauza COVID-19

Redacția

Căldura s-ar putea scumpi cu până la 38% de la 1 ianuarie. Cât va costa întreţinerea pentru o familie

Redacția

Congres PNL. Hava, despre încercarea de atragere a sa în echipa Cîţu: Cât vrei şi o închidem acum?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site