RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să ameninţe securitatea Europei. Este momentul potrivit pentru a transforma criza COVID într-o oportunitate de revitalizare a agendei de pace şi securitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că în contextul pandemiei de COVID-19 provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, subliniind că România „crede cu tărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun”, transmite Agerpres.

„Aceasta este a doua noastră dezbatere generală în timpul pandemiei de COVID-19, care ne-a schimbat fundamental modul de viaţă. Cu toate că pandemia a afectat aproape toate aspectele vieţii noastre, ea ne-a oferit şi oportunităţi de a învăţa, de a ne adapta şi de a face lucrurile mai bine. Provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare. România crede cu tărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun. Este esenţial un multilateralism eficient şi echitabil, de care să beneficieze în mod direct cetăţenii noştri”, a spus Iohannis, în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.

El a adăugat că pandemia de COVID-19 a arătat că trebuie găsite modalităţi de a reconstrui „mai bine şi mai ecologic”.

  

„Trebuie să ne reangajăm în procesul dezvoltării unor economii durabile,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum se va folosi Rusia de mandatul de arestare al CPI pe numele lui Putin pentru a prelungi războiul

Redacția

Reacția lui Dan Petrescu după ce campioana României a fost sancționată de către UEFA

Redacția

Messi sau Ronaldo? Cine se va încorona regele Campionatului Mondial

Redacția
Încarcă...