RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

VIDEO IMPRESIONANT: Peisaj de poveste cu zimbri la Neamț. Lipsește sania Moșului

Imagini impresionante cu o turmă de zimbri în nămeții din pădurile Parcului Natural Vânători Neamț.Aceste imagini au fost filmate de Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului, în timpul monitorizării turmelor de zimbri în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt.

 

  

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani. În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

sursa www.ziartarguneamt.ro

CLICK VIDEO

Related posts

ANALIZĂ „Zeciuiala” în bisericile din Iași. Biserica și teologii condamnă practica și pe cei care vorbesc despre asta ca regulă. „Pur și simplu nu există”

Redacția

Cupa “Moș Crăciun” la Qwan Ki Do

Oana Cordoneanu

Video de colecție: Cum era sărbătorită Sf. Parascheva la Iași în anul 1956

Redacția
Încarcă...