RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Haos în Kazahstan: Guvernul a tăiat accesul la internet și a declarat starea de urgență / Protestatarii au capturat aeroportul din cel mai mare oraș al țării

Guvernul din Kazahstan a tăiat miercuri accesul la internet în țară după ce protestele violente au continuat în pofida demisiei guvernului, fosta republică sovietică fiind zguduită de unele din cele mai ample demonstrații din istoria sa, relatează Reuters.

18.20:

Agenția Reuters relatează că protestatarii au capturat aeroportul din Almatî, cel mai mare oraș al țării și că toate zborurile către și dinspre aeroport au fost anulate————————–

Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a acceptat miercuri dimineața demisia guvernului însă acest lucru nu a domolit furia protestatarilor nemulțumiți de creșterea prețului la carburanți în țara producătoare de petrol din Asia Centrală.

  

Guvernul a blocat miercuri accesul la rețelele sociale și aplicațiile de mesagerie precum Facebook, WhatsApp, Telegram și, pentru prima dată, aplicația de mesagerie WeChat, potrivit New York Times.

Betblocks, un grup specializat în supravegherea internetului, a anunțat ulterior pe Twitter că țara se confruntă cu o pană generalizată a internetului la nivel național.

„Kazahstanul se confruntă în prezent cu o pană de internet la scară naţională, în urma unei zile de perturbări ale Internetului mobil şi unor restricţii parţiale”, a anunțat Netblocks.

Nursultan Nazarbaiev,  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Românii ar putea primi minimum 500 de euro lunar

Redacția

SURSE. Coaliţia discută renegocierea PNRR în contextul crizei alimentare, generate de războiul din Ucraina

Redacția

VIDEO Sean Penn spune că-și va distruge trofeele de la premiile Oscar dacă Zelenski nu va primi permisiunea de a vorbi la gală

Redacția
Încarcă...