NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO “Dezastrul este imens” în Grecia: Incendiul din Peloponez pe cale de a fi controlat, nou incendiu în Rhodos

Pentru a doua zi consecutivă și la temperaturi arzătoare, pompierii încă se luptă să stingă un incendiu forestier care devastează nord-vestul peninsulei grecești a Peloponezului, lângă orașul Patras, potrivit AFP.

Dar, potrivit pompierilor, „focul este pe cale să fie adus sub control”. “Există încă câteva focare împrăștiate”, au adăugat ei într-un comunicat duminică seara.

Opt persoane au fost spitalizate cu probleme respiratorii și arsuri, în spitale din regiune care rămân în alertă, potrivit protecției civile grecești.

„Dezastrul este imens”, a declarat Dimitris Kalogeropoulos, primarul orașului Aigialeias, unul dintre satele din apropierea incendiului.

  

„Nu s-a făcut încă o evaluare oficială a pagubelor, dar au fost arse în jur de zece case în regiunea Ziria, au fost distruse și magazii agricole și grajduri pentru animale, ceea ce reprezintă mult pentru locuitorii regiunii care trăiesc din agricultură.”, a declarat el agenției de știri grecești ANA.

Primăria din Aigialeias a pus la dispoziție sâmbătă cazare de urgență pentru locuitorii care au fost nevoiți să fugă din satele înconjurate de flăcări.

În satele Ziria, Kamares, Achaias, Labiri, aproape treizeci de case, magazii agricole și grajduri au ars, câmpuri întregi de măslini au fost distruse,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Aproape două treimi din românii cu studii superioare sunt mulţumiţi de veniturile lor

Redacția

Lansarea “Mission Impossible 7” și “Top Gun: Maverick”, amânată din nou din cauza pandemiei

Redacția

PNL Diaspora l-a ales pe Viorel Badea preşedinte al filialei. Organizaţia anunţă că îl susţine pe Orban la şefia partidului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site