NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO. De ce nu mai este pește în Delta Dunării? O perspectiva științifică, de la fața locului, a unui grup de cercetători români, însoțit de o echipă HotNews.ro: „Lipsa oxigenului din apă înseamnă lipsa vieții”

Un grup de cercetători de la institutul românesc GeoEcoMar demonstrează cât de grav au afectat populația de pește lucrările de amenajare a brațelor Dunării, făcute în Deltă de-a lungul timpului. Raportările oficiale ale pescarilor autorizați din Deltă arată o reducere de patru ori a capturilor din anii 70 până astăzi. Urmăriți un material video realizat de HotNews.ro.

Echipele GeoEcoMar si HotNews.ro in Delta DunariiFoto: Hotnews

„Gândiți-vă la la canalele din Deltă ca la vasele de sânge din corp. În momentul în care sângele nu mai circulă, oxigenul nu mai este dus către organele vitale să facă oxigenarea. Acest fenomen se întâmplă și în Deltă: în momentul în care apa nu mai curge, devine stătătoare, iar bacteriile consumă oxigen și se ajunge la condiții de anoxie”, ne explică Cristian Teodoru, doctor biogeochimist la institutul GeoEcoMar.

  

I-am însoțit pe Cristian Teodoru și pe Adrian Stănică, directorul GeoEcoMar, zilele trecute, pe câteva din canalele dintre brațele Sulina și Sfântu Gheorghe, unde cercetătorii au măsurat nivelul de oxigen din apă pentru a vedea dacă acesta mai poate susține sau nu viața.

„Suntem pe Gârla Împuțita, în inima Deltei, aproape de Sulina.

Advertisements
Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Sănătăţii vrea o reîmpărţire a atribuţiilor între DSU şi instituţia pe care o conduce: Lucrul ăsta trebuie foarte clar stabilit în viitor şi sunt convins că o să ajungem destul de rapid la o soluţie

Redacția

Peste 20.000 de civili au fost uciși de ruși în Mariupol de la începutul invaziei – autorități regionale

Redacția

BREAKING Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare / Nu vom avea taxe noi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site