NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

VIDEO Cum l-a sfătuit Gorbaciov pe Ceaușescu să-și salveze viața. Ioan Mircea Pașcu: „I-a spus să se ducă la Scornicești și va scăpa!”

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a încheiat Războiul Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reușit să prevină prăbușirea Uniunii Sovietice, a murit la vârsta de 92 de ani. Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, a povestit totul despre o vizită făcută de Nicolae Ceaușescu la Moscova.

Gorbaciov, care a murit marți, 30 august, i-a transmis, la vremea respectivă, fostului șef al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu, că, dacă vrea să scape cu viață, ar trebui să lase totul și să se retragă la Scornicești.

Întrebat ce rol a avut întâlnirea pe care Ceaușescu a avut-o la Moscova, fostul ministru al Apărării, a răspuns: „“La începutul anilor ‘90 a venit în România un mare om de afaceri care se prefigura atunci pe zona asta energetică. A venit într-o vizită oficială, dar el avea un translator. Și băiatul ăsta mi-a mărturist că el a fost translatorul la întâlnirea lui Gorbaciov și Ceaușescu. Și mi-a spus atunci, nu știu dacă este adevărat sau nu, dacă minte el, mint și eu….

VIDEO | Noul sistem de impozitare a proprietăților imobiliare ar putea fi amânat, după ce măsura a fost cerută de primari. Declarațiile premierului

  

30 Aug, 17:52 | Știri politice

Advertisements
Advertisements

Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale care vor pune capăt lăcomiei ”noilor băieți deștepți din energie”: ”Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte”

30 Aug,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Putin, după sancțiunile dure impuse Rusiei: ”Noile realități nu vor fi ușoare, vor duce la creșterea temporară a inflației și a șomajului”

Redacția

Prima ţară care aprobă pastila anti-COVID de la Merck. Când trebuie administrat tratamentul oral pentru infecția cu SARS-CoV-2

Redacția

Danezii sunt revoltați după ce pacienții români au fost transferați în spitalele din țara lor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site