RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Cinci angajați dispăruți și alte persoane rănite în urma unei explozii la un parc industrial din Leverkusen, vestul Germaniei

Cinci angajați au fost dați dispăruți și alte câteva persoane au fost rănite, unele grav, într-o explozie produsă marți în parcul industrial din orașul german Leverkusen, vestul Germaniei, iar explozia a generat o degajare masivă de fum, a transmit operatorul parcului, citat de Reuters.

Explozia, urmată de un zgomot puternic, s-a produs la ora locală 09:40 și a provocat un incendiu la un depozit de carburanți al unei uzine de incinerare a deșeurilor.

„Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen”, se arată într-o postare pe Twitter a operatorului parcului industrial.

„Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise”, a mai afirmat operatorul, adăugând că o intervenție a pompierilor este în desfășurare.

  

Aplicația națională de alertă pentru catastrofe a clasificat evenimentul în categoria „pericol extrem”.

De asemenea, poliția din Koln a transmis pe Twitter că există „pagube importante” și că au fost închise mai multe porțiuni de autostradă.

Parcul industrial Chempark din Leverkusen găzduiește sediile a peste 30 de companii din domeniul chimic, printre care Bayer, Arlanxeo, Covestro și Lanxess.

JUST IN – Severe explosion at “Bayer” chemical plant in Leverkusen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA: Simulările indică un eşec probabil al unei invazii a Chinei în Taiwan în cazul unui ajutor american

Redacția

Joe Biden, boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, în semn de protest privind încălcarea drepturilor omului în China

Redacția

Ministerul Digitalizării stimulează investițiile mediului privat în activități de cercetare-dezvoltare

Redacția
Încarcă...