NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Victor Ponta: Plata TVA-ului s-ar putea face la încasare, nu la facturare

Victor Ponta a susținut o declaraţie de presă pe tema măsurilor de redresare a economiei României și de reducere a evaziunii fiscale. Una dintre aceste măsuri se referă și la achitarea TVA la momentul încasării facturii, pentru firmele cu cifre de afaceri de maximum 500.000 de euro.

Printre modalităţoile găsite de Cabinetul Ponta pentru redresarea economiei este plătirea prin TVA-ului prin bancă. Conform premierului, măsura ar putea fi introdusă de la 1 august. 

Potrivit lui Ponta, guvernul a informat FMI despre intenţia de a introduce achitarea TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă, data aplicării urmând să fie stabilită după discuţiile oficiale, a declarat premierul Victor Ponta.

  

Decizia Guvernului de a introduce plata TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro a fost anunţată şi miercuri de premierul Victor Ponta.

Advertisements

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată, dar şi firma care primeşte factura nu va mai putea deduce TVA decât la momentul plăţii, susțin surse oficiale, citate de Mediafax.

Advertisements

Ponta a mai precizat că TVA va fi eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE şi că plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării.

Sursa adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul va rechiziţiona fabrica Hexi Pharma. Florin Cițu a confirmat

Redacția

Senatorul Sorin Lazăr îngrijorat de numărul mare de minori care se droghează

Răzvan Grecu

Deputatul Vasile Axinte, declarație politică în Parlament despre Spitalul Regional din Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site