RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Startul admiterii la trei mari universitati iesene

Astazi, trei dintre cele cinci universitati de stat iesene, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, dau startul admiterii la studii de licenta si de masterat. Astfel, la Cuza, absolventii de bacalaureat si de facultate de anul acesta vor concura pe 10.929 de locuri, atat la studii de licenta, cat si la masterat.

“Sunt 6.929 de locuri disponibile pentru studii de licenta, 3.654 fara taxa si 3.275 cu taxa, respectiv 4.000 de locuri la studii de master: 2.300 fara taxa si 1700 cu taxa. Înscrierile la admitere, atât pentru studii de licenta, cât si pentru master, vor avea loc în perioada 16 – 20 iulie. Taxa de înscriere variaza între 100 si 250 de lei, iar Facultatile de Chimie si Teologie Ortodoxa nu percep taxa de înscriere la admitere. Principalul criteriu de admitere este media examenului de bacalaureat. Probe suplimentare vor fi sustinute la Facultatea de Drept, Educatie Fizica si Sport, Facultatea de Informatica sau la Geografie si Geologie si Economie si Administrarea Afacerilor”, precizeaza reprezentantii institutiei.

Pe de alta parte, oferta educationala de la UTI pentru admitere numara 4.288 de locuri la licenta. Dintre acestea, 2.945 sunt finantate de la buget, iar 691, la taxa. Inscrierile incep astazi si se incheie pe 31 iulie. De asemenea, universitatea scoate la concurs 1.988 de locuri la master. Dintre acestea, 1.750 de locuri sunt la buget si 238 de locuri la taxa. Absolventii se pot înscrie intre 23 iulie si 30 iulie. La USAMV, de astazi si pana pe 25 iulie, se deruleaza admiterea la licenta si la master. La prima sunt scoase la concurs 850 de locuri, din care 540 sunt cu finantare de la buget, iar la a doua forma de studii sunt 645 de locuri, din care 375 cu finantare de la buget.

  

Sursa bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

(Video) Ploaie, gheață, vânt puternic și acoperișuri smulse: așa a arătat județul Iași aseară

Redacția

Nori spectaculoşi deasupra Iaşului în această dimineaţă. “O minunată îngemănare între vară şi toamnă”

Redacția

Studentul care și-a dat licența de pe patul de spital s-a vindecat în trei luni de zile la Spitalul de Neurochirurgie

Redacția
Încarcă...