RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Viaţa dublă a preotului care racola fetițe pe internet. Cerea bani pe Facebook: „Vreau să întăresc Biserica să nu mai pătrundă Diavolul“

Anchetatorii de la DIICOT au identificat până în prezent trei copile cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, care i-ar fi trimis imagini indecente preotului Gheorghe Rece.


Originar din judeţul Constanţa, preotul ar fi folosit cel puţin 12 conturi de Facebook şi de Instagram, pe care afişa fotografii ale unor băieţi minori. Folosind acele conturi, Gheorghe Rece aborda victimele şi purta cu acestea discuţii cu privire la activitatea sexuală.

  

Conversaţiile aveau ca finalitate obţinerea de către preot a unor imagini pornografice cu copilele. Ancheta procurorilor a pornit ca urmare a unei sesizări venite de la Protecţia Copilului Iaşi. Instituţia a reclamat că, aflată în grija unui asistent maternal, o adolescentă de 13 ani, Maria Magdalena C., şi-a fotografiat zona intimă şi a trimis cu telefonul mobil imaginile unui necunoscut. 

 Câteva săptămâni a durat ancheta, procurorii aflând că destinatarul imaginilor era preotul constănţean. Acesta a distribuit, ulterior, imaginile obţinute de la Maria Magdalena, unei colege de-ale sale. După percheziţii, procurorii au mai descoperit imagini pe care preotul le-a primit de la două minore din Vâlcea, de 11 şi 13 ani, de la ultima primind fotografii indecente în iulie, în timp ce era în vizorul DIICOT. Dacă prin intermediul aliasurilor virtuale preotul încerca să racoleze copii, de pe contul pe care îşi declina identitatea acesta încerca să adune donaţii pentru biserica din parohia sa din satul Coroana.

 Un mesaj agramat a fost descoperit de procurori postat de Gheorghe Rece pe forumului unui site despre care preotul credea că are legătură cu Muntele Athos. „Sunt părintele Rece Gheorghe Daniel, parohia Coroana (…) Vă rog să-mi donaţi şi mie veşminte ale sfintelor moaşte sau moaşte ale unui sfânt (…) Până la 8 ani nu am vorbit, mi-a deschis gura Maica Domnului, Maica Domnului m-a făcut preot să fiu slujitorul fiului ei. Sunt la biserica Sfintul Dumitru Izvorâtor de mir. În biserică se săvârşesc multe minuni cu ajutorul Maicii Domnului, vreau să întăresc biserica să nu mai pătrundă Diavolul, să nu mai am ispite de la Diavol (…)Vă rog din tot sufletul meu de preot”, e mesajul, editat de redacţie, al preotului constănţean. Acesta a postat imagini similare şi pe pagina sa de Facebook, invocând acolo că ar avea nevoie de bani pentru pictura bisericii. 


Articol integral pe www.adevarul.ro

Related posts

Şoferii care nu au reuşit să îşi înmatriculeze maşinile pot circula cu numerele provizorii în timpul stării de alertă

Redacția

Târgu Frumos: Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni la Liceului Special Moldova

Redacția

RCA la un autoturism poate ajunge la 3.087 de lei. Cel mai ieftin este de sase ori mai putin!

Redacția
Încarcă...