NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Veteranii din Parlament. Cine sunt aleșii cu cele mai multe mandate

Dintre actualii membri ai Parlamentului, 69 de parlamentari urmează să aibă cel puțin 12 ani de activitate în forul Legislativului la finalizarea actualului mandat, reusind să obțină peste trei mandate. Cei mai longevivi deputati și senatori sunt însă unele dintre cele mai discrete personaje în ședintele plenului.

plen camera 2 jpeg

În actuala legislatură, 35 de parlamentari sunt de 10 ani în forul Legislativului FOTO Arhivă

În actuala legislatură, 35 de parlamentari sunt la al treilea mandat, însemnând că au o vechime de 10 ani în forul Legislativului. Mai exact, 12 senatori și 23 de deputați lucrează de 10 ani pentru a reprezenta vocea poporului în Parlament. La aceștia se adaugă alți 25 de deputați și 9 senatori, care au deja peste 12 ani de vechime în Parlament.

  

Dintre liberali, cel mai longeviv parlamentar este Raluca Turcan, care este în prezent la cel de-al cincilea mandat. Deși primul l-a câștigat tot pe listele PNL, în 2004, deputata a obținut două mandate pe listele PDL, formațiune care a fost absorbită de PNL.

Advertisements
Advertisements

PNL mai are alți 10 parlamentari care au peste 3 mandate, depășind 12 ani de Parlament, dar și alți 11 care au obținut până acum 3 mandate în total.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie / 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică

Redacția

VIDEO Răsturnare de situaţie. Un martor susţine că Daniel Chiţoiu ar fi provocat accidentul grav de la Zamfireşti

Redacția

Iulian Bulai anunţă începerea votării la USR PLUS, „cel mai plictisitor partid din România”, în contrast cu scandalul de la PNL

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site