NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vești proaste pentru lotul „AgroComplex”: Dosarul se reia de la zero!

Înalta Curte de Casație și Justiție și-a motivat decizia definitivă din dosarul AgroComplex , iar acest lucru deschide calea atacării acesteia prin contestația în anulare. Totul în contextul deciziilor Curții Constituționale a României care a decis: completurile de 5 și 3 judecători au fost alcătuite nelegal, până la data de 1 ianuarie 2019.

 

Cum dosarul AgroComplex a fost judecat pe fond de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și pe apel de un altul de 5 judecători, cei condamnați în acest dosar au o cale excepțională de atac, iar dosarul va ajunge să fie rejudecat pe fond.

De altfel, Mircea Zuzan, fostul secretar al municipiului a anunțat deja că va recurge la această cale de atac, astfel că procesul va fi reluat de la zero.  Dosarul „AgroComplex” va fi transmis în primă fază spre rejudecarea unui complet de 5 judecători, iar mai apoi, spre rejudecarea fondului la un complet de 3 judecători. Cum în dosar, nu mai sunt persoane care să aibă calitatea de parlamentari, dosarul va fi soluționat de Tribunalul Iași.

În acest dosar, din cei 33 de inculpați, magistrații au găsit vinovați de prejudicierea bugetului local de către compania ”AgroComplex” Lunca Pașcani S.A ce aparține primarului Dumitru Pantazi, doar 2 funcționari publici: Mircea Zuzan și Nicoleta Negrescu. Primul fiind obligat să achite prejudiciul de 135.000 de lei către municipalitate.

Menționăm că motivarea hotărârii definitive din dosarul AgroComplex are 226 de pagini, iar decizia a fost luată de completul de 5 judecători,  pe 25 iunie anul trecut.

Advertisements
Loading...

Related posts

Atenţie, se întâmplă de astăzi în toate magazinele. Primeşti GARANŢIA că nu vei fi ţepuit!

Redacția

Au fost scoase la test noile trenuri diesel produse la Pașcani (VIDEO)

Redacția

Electroputere VFU Paşcani a prins un contract tocmai în Gabon

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site