RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Veste bună pentru copiii diagnosticați cu diabet! Din luna august vor primi gratuit dispozitive de monitorizare a glicemiei!

 

Dispozitivele care permit monitorizarea glicemiei fara utilizarea acului reprezinta o inventie extraordinara pentru bolnavii care sufera de diabet, o inventie care le ofera sansa de a-si masura glicemia direct pe telefonul mobil, scazand astfel nivelul de stres al bolnavului preocupat de starea lui de sanatate instabila.

  

Este vorba despre un dispozitiv care se ataseaza pe piele si care, conectat prin bluetooth cu telefonul mobil, arata in mod real nivelul glicemiei din sange. Aplicatia atentioneaza pacientul daca glicemia scade sau creste. 

“Este o noutate in domeniu, s-a inceput inca din luna februarie 2019 in Programul National de Diabet, asteptam finalizarea licitatiei care este in desfasurare. Asteptam noile sisteme de monitorizare glicemica. Acestea sunt niste elemente extraordinare. In primul rand ca au dimensiuni mici si se monteaza la brat sau pe abdomen si se transmite nivelul glicemiei pe telefonul mobil. In special la copii, acest dispozitiv este o inventie extraordinara si o metoda nemaipomenita de destresare a parintilor pentru ca sigur ca aceasta informatie poate fi transmisa pe telefonul ambilor parinti sau a cadrului didactic responsabil de educarea copilului”, spune dr. Gina Botnariu, sefa Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iasi.

Aplicatia are un sistem de alarma care te anunta cand copilul nu este in parametri. Astfel, glicemia poate fi monitorizata de adultii din viata copiilor. In mod normal, acest dispozitiv se ridica la aproximativ 1.500 de euro dar, prin Programul National, copiii intre 0 si 18 ani vor beneficia de gratuitate. Medicii spun ca dupa ce vor achizitiona toate dispozitivele necesare pentru aceasta categorie de varsta, se vor orienta spre a achizitiona aceste dispozitive si pentru adultii suferinzi de diabet. Medicii spera ca pana in luna august 2019 sa intre in posesia dispozitivelor, pentru a le putea distribui copiilor care sufera de aceasta boala.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Patru persoane transportate cu izoleta astăzi la Boli Infecțioase Iași, din Spitalul Municipal Pașcani

Marius Parteni

2024 ar putea începe cu o grevă uriaşă. Sanitas ameninţă să blocheze tot sistemul medical cu printr-o grevă generală

Redacția

Noua tulpină de Covid ar putea produce o a doua pandemie în primăvară. Virgil Musta: “Măsura ideală ar fi vaccinarea”

Redacția
Încarcă...