RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: „Se estimează o creștere a cazurilor COVID, cel mai probabil la sfârșitul lunii august”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a avertizat că se estimează o creștere a numărului de infectări în lunile următoare, probabil la sfârșit de august-început de septembrie. Potrivit acestuia, va fi vorba despre infecția cu infecția cu varianta delta a SARS-CoV-2.

„Experiența prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate și nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

„Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a mai spus că până acum, în jur de 98.000 de copii cu vârsta între 12 și 17 ani s-au vaccinat, reprezentând sub 10 la sută din populația de minori eligibilă, dar se așteaptă ca numărul vaccinărilor la această categorie să crească. Nu au apărut efecte adverse deosebite, singurul caz de miocardită înregistrat fiind sub control și copilul externat.

  

tele m

Related posts

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-Covid în România. 16 întrebări și răspunsuri

Redacția

În peste 370 de cabinete de medicină de familie din țară se poate face vaccinul împotriva SARS-CoV-2

Redacția

Greva Sanitas este ilegală

Redacția
Încarcă...