RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Va redeveni USR un partid cool pentru electoratul reformist sau va avea soarta PNȚCD?

Dezastrul înregistrat de USR la europarlamentare și locale sub conducerea lui Cătălin Drulă riscă să trimită partidul în irelevanță. Partidul, fondat în 2015 de Nicușor Dan ca o alternativă la sistemul PSD-PNL, a pierdut mare parte din publicul reformist din cauza greșelilor liderilor. Iar degringolada în care a intrat după locale se va prelungi, previzibil, cu efecte asupra prezidențialelor și parlamentarelor.

Iată câteva dintre erorile majore făcute de conducerea partidului în ultimii ani:

– lipsa de talent politic și carismă a liderului USR, Cătălin Drulă, aflat mereu sub partid în sondajele de opinie, și la capitolul notorietate, și la încredere.

– închiderea ermetică a partidului, controlat de echipa formată din Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Dan Barna și Vlad Botoș- o opoziție slabă, fără mesaje de forță, fără acțiuni relevante pe teren. Dintr-un partid viu și imposibil de evitat pentru presă, USR s-a transformat într-o organizație mai degrabă amorfă

  

– epurarea pe bandă rulantă a tuturor disidenților, în loc ca aceștia să fie păstrați pentru a lărgi cât mai mult opțiunile electoratului. Așa a ajuns USR să piardă voturile lui Vlad Gheorghe și Nicu Ștefănuță, validați de electorat ca independenți. Eliminarea Elenei Lasconi din fruntea listei pentru europarlamentare în mod arbitrar este alt exemplu lidership cel puțin neinspirat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LiveBLOG HotNews.ro e pe Chatrier: Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz, în finala Roland Garros 2024

Redacția

Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Războiul de agresiune al Rusiei nu este o ameninţare numai la adresa Ucrainei

Redacția

​Creierul atentatului din faţa aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani

Redacția
Încarcă...