NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

USR a depus la Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Educației. Textul integral al moțiunii “România educată să fure. Sorin Cimpeanu face școala de rușine”

USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației, transmite Edupedu.ro.

Ce este o moțiune simplă: Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea poate fi inițiată de cel putin 50 de depuțati. Chiar dacă o moțiune simplă e votată de deputați, ea nu provoacă automat demiterea ministrului vizat

Moțiunea simplă este intitulată „România educată să fure. Sorin Câmpeanu face școala de rușine”.

În textul moțiunii se arată că „ministrul care trebuie să implementeze România Educată, proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis, este un plagiator. Un hoț. Un om care a furat idei. Ministrul Educației a plagiat, într-o lucrare de specialitate, 92 de pagini din munca a doi colegi profesori universitari. Nu are curajul să arate public lucrarea. Nu ne miră”.

Advertisements
Advertisements
  

Potrivit sursei citate, „într-o Românie Educată, ministrul și-ar fi prezentat imediat demisia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

ANAF scoate mașini la licitație: VW Golf la 160 de euro, Skoda Superb la 1.400 de euro și altele

Redacția

Guvernul nu va mai impozita veniturile din jocurile de noroc, pe motiv ca nu poate afla cat se castiga

Redacția

George Simion: Ne-a sunat și Rareș Bogdan cu ”Hai că o rezolvăm”. Era șocat că nu le-am cerut nimic/ I-am zis că ne deranjează când spune că suntem cu extrema dreaptă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site