NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ursula von der Leyen: Comisia Europeană propune un nou pachet de „sancţiuni drastice” împotriva Rusiei, care ar „stabili temeiul juridic” pentru plafonarea preţului petrolului

Comisia Europeană propune un nou pachet de „sancţiuni drastice” împotriva Rusiei, care ar „stabili temeiul juridic” pentru plafonarea preţului petrolului, a declarat, miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o declaraţie de presă la Bruxelles, relatează CNN, preluat de News.ro.

„Săptămâna trecută, Rusia a escaladat invazia Ucrainei la un nou nivel. Referendumurile false organizate în teritoriile pe care Rusia le-a ocupat sunt o încercare ilegală de a acapara pământ sau de a schimba graniţele internaţionale prin forţă. Mobilizarea şi ameninţarea lui Putin de a folosi arme nucleare sunt paşi suplimentari pe calea escaladării”, a spus Von der Leyen.

„Nu acceptăm referendumurile false şi orice fel de anexare în Ucraina şi suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare ulterioară”, a adăugat ea.

Acest al optulea pachet ar include noi persoane şi entităţi vizate de sancţiuni şi ar restricţiona şi mai mult comerţul, a mai spus Von der Leyen.

Advertisements
  

Noul pachet propune, de asemenea, noi interdicţii de import pentru produsele ruseşti.

Advertisements

”Acest lucru va ţine produsele ruseşti departe de piaţa europeană şi va priva Rusia de venituri suplimentare de 7 miliarde de euro”, a subliniat şefa Comisiei Europene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu respinge comunicarea cu „partidul antisemit” AUR

Redacția

VIDEO Dezastru total provocat de armata rusă într-un orășel de lângă Kiev, un pod rupt în bucăți

Redacția

Cristina Prună (USR): Am depus un proiect de lege astfel încât şefii ANRE să răspundă în faţa Parlamentului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site