NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

S-au finalizat lucrările la drumul care străbate satul brașovean Viscri, localitate care are statut de sit rural UNESCO

Reparaţiile la drumul care străbate satul Viscri au fost finalizate, lucrările făcând parte dintr-un mai amplu proiect de modernizare şi reabilitare a DJ 104 L Dacia – Viscri – Buneşti, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, relatează Agerpres.

Drumul până în satul făcut celebru de Regele Charles al Marii Bitanii, care şi-a cumpărat o proprietate în zonă, se afla într-o continuă degradare, în ciuda numărului mare de turiști.

Două tronsoane – cel cuprins între satul Dacia şi intrarea în satul Viscri şi cel de la ieşirea din Viscri spre Buneşti – au fost finalizate şi recepţionate în cursul anului trecut, iar miercuri, beneficiarul lucrării, Consiliul Judeţean Braşov, a declanşat procedura de recepţie a segmentului situat în intravilanul satului Viscri, în lungime de 761 de metri.

Este vorba de drumul principal din Viscri, pentru a cărui refacere a fost nevoie de avizul Direcţiei pentru Cultură Braşov din punctul de vedere al soluţiei tehnice şi al materialelor folosite, având în vedere că Viscri are statutul de sit rural UNESCO.

Advertisements
Advertisements
  

Astfel, partea carosabilă a fost alcătuită din pavele abnorme din bazalt, cu o înălţime de 11-13 cm, montate într-un strat de nisip cu o grosime de 3-5 cm;

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sibiu: Bărbat, atacat de un urs în timp ce se afla pe câmp în localitatea Porumbacu de Sus

Redacția

Ucraina se pregăteşte să înceapă recoltarea cerealelor, dar silozurile sunt deja pline

Redacția

Cadavru descoperit sub un vagon de marfă. Bărbatul era dispărut de 2 săptămâni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site