NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Unul dintre indivizii care a fost încarcerat după ce a bătut și tâlhărit doi bătrâni din Pașcani, implicat într-un scandal în Penitenciarul Iaşi

Răsturnare spectaculoasă de situaţie după ce „naşul“ unui ofiţer a fost crestat cu lama pe faţă, în penitenciarul din Copou. Cătălin Andrei Verdeş este din Paşcani, iar acum se află încarcerat în Penitenciarul Iaşi pentru tâlhărie.

Deţinutul este cel care, acum câteva zile, pe 6 decembrie, l-a tăiat pe faţă cu o lamă pe Radu Holban, ieşeanul judecat pentru tentativă la omor după ce l-ar fi înjunghiat pe poliţistul Iulian Dumitraş, în urma unui conflict ce a avut loc în clubul ieşean Skin. 

Agresiunea asupra lui Holban s-a materializat într-un dosar penal cu acuzaţii extrem de grave, îndreptate inclusiv asupra poliţistului Iulian Dumitraş, care a fost reclamat la Parchet pentru instigare la omor. Motivul: Holban susţine că, atunci când l-ar fi tăiat pe faţă, Verdeş i-ar fi spus că o face „din partea lui Iulian“. Această versiune a fost susţinută de Radu Holban inclusiv în faţa anchetatorilor, care l-au audiat acum două zile în acest caz.

Verdeş rupe tăcerea

Acuzaţia nu este susţinută însă de cel care a comis agresiunea. Cătălin Verdeş susţine că a avut o înţelegere cu Radu Holban pentru a-l zgâria pe faţă cu lama, fiindu-i promisă, în schimb, suma de 5.000 de euro. Concret, Verdeş ar fi trebuit să spună că a fost pus de Iulian Dumitraş pentru a comite fapta, pentru ca, astfel, Holban să îl poată acuza pe poliţist. „După incident urma să primesc banii de la amanta lui, ce lucrează la barul de la spălătoria pe care o deţine, pentru a da declaraţia favorabilă lui, că un anume Iulian m-a pus să-l tai. Pentru că nu am primit cele promise de el şi am aflat de încercarea sa de a-i face jocul, doresc să se afle adevărul“, a precizat Verdeş, într-o scrisoare remisă ziarului. Deţinutul a arătat că propunerea lui Holban ar fi venit pe 4 decembrie, când a fost repartizat în cameră cu el. Referitor la agresiune, Verdeş a făcut următoarele precizări: „Ne-am plimbat împreună, am vorbit ceea ce urmează să se întâmple, şi când am urcat împreună pe secţie să mergem la cameră, mi-a făcut semn să-l zgârii pe faţă, de faţă cu supraveghetorul. Nu am ţipat că asta e din partea cuiva. Pur şi simplu m-am îndreptat spre camera mea şi, el arătând supraveghetorului că a fost tăiat, şi că vrea la cabinet“, a mai povestit Verdeş. Acesta continuă şi spune că, în continuare, amândoi ar fi trebuit să spună că Verdeş a fost pus de poliţistul Iulian Dumitraş să îl taie pe Holban. „Menţionez faptul că eu nu am mai dat nicio declaraţie de confirmare pentru că nu mi s-a dat suma promisă de el“, a încheiat Verdeş. Contactat telefonic, avocatul lui Radu Holban a precizat câ clientul său îşi susţine în continuare acuzaţiile, negând existenţa oricărei înţelegeri. „Mă îndoiesc că clientul meu ar fi promis 5.000 de euro ca fie mutilat pe faţă“, ne-a spus, ieri, avocatul Adrian Fetcu.

Lovituri anterioare

Dosarul deschis urmare a plângerii depusă de Radu Holban se află în investigaţie proprie la un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Poliţistul Iulian Dumitraş este inculpat pentru lovire într-un alt dosar, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Este acuzat că l-ar fi lovit chiar pe Holban, în seara dinainte ca cel din urmă să îl înjunghie, dar şi un barman dintr-un club. 

 Reamintim că Andrei Cătălin Verdeș, de 31 ani, autor al mai multor furturi și tâlhării, judecat în mai multe dosare.  În seara zilei de 15 octombrie cei doi au spart ușa locuinței unor bătrâni din cartierul Fântânele. Au lovit o bătrână de 80 ani, determinându-l astfel pe soțul acesteia să le arate unde țineau bani și bijuteriile. Poliția i-a depistat după căutări, dar au recuperat doar aurul furat din casele bătrânilor.În 2015 a fost protagonistul unui alt incident. S-a urcat pe coșul de evacuare al unei centrale termice din zona vale și amenința că se sinucide, după ce a aflat că era bănuit de furt.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Doi bărbați cu cagule au intrat peste fiul patronului de la Kosarom. L-au bătut cu bâtele și au tras cu pistolul (FOTO-VIDEO)

Răzvan Grecu

Îl cunoașteți? Sunați la 112

Redacția

Un pascanean a avut cea mai tare idee pentru a da o teapa de milioane de lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site