NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Unitățile de învățământ din zona Pașcani și-au deschis porțile în bune condiții pentru elevi

Școlile din mediul rural și-au deschis astăzi porțile pentru a primi elevii la cursuri. Emoțiile nu au lipsit pentru cei care au pășit pentru prima dată în unitățile școlare sau cei care au trecut de la grupa pregătitoare în clasa întâi.

  

Pe toți i-au întâmpinat cadrele didactice, reprezentanți ai administrației locale și preoți. Unitățile de învățământ din zonă sunt pregătite așa cum trebuie.

În comuna Tătăruși, reporterii Actualitatea Tv au participat la deschiderea anului școlar de la școala din Uda. Directorul unității le-a transmis elevilor să aibă parte de un an școlar foarte bun. Primarul Costel Iosub a vorbit despre evenimentul important din comunitate, unde anul acesta s-au împlinit 150 de ani de învățământ. El le-a spus celor prezenți că administrația locală este un prieten și susținător al activității educaționale.Odată cu începerea anului școlar, în această localitate a fost dată în folosință o grădiniță.

La Valea Seacă echipa postului nostru de televiziune a participat la deschiderea anului școlar de la Școala de Centru, din apropierea Primăriei. Și aici autoritățile locale s-au alăturat conducerii unității de învățământ, profesorilor, copiilor și părinților.

Unitatea de învățământ a suportat investiții importante în această vară, la fel ca majoritatea școlilor din comună. Pentru cei care frecventează cursurile școlii din Valea Seacă, de departe cea mai mare investiție este grupul sanitar realizat în incinta unității. De asemenea, au fost modernizate și sălile de clasă.

În intervenția sa din fața asistenței, primarul Valeriu Roman i-a îndemnat pe părinți, în ciuda greutăților, să nu se gândească la a nu mai trimite copiii la școală.  

Și în comuna Miroslovești a fost dată în folosință o grădiniță. Anul școlar a debutat cu o expoziție de pictură începută încă de ieri la școala din localitate. 

Anul școlar a fost binecuvântat  și de preoți care au spus rugăciuni și sfințit unitățile de învățământ, profesorii și elevii.  

 

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

În comune fără apă, fără canalizare, fără asfalt, se reabilitează cămine culturale

Redacția

„Hristos împărtăşit copiilor“ în parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăteşti

Oana Cordoneanu

Reţeaua de apă şi canalizare se extinde la sat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site