RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Unirea Mircești a câștigat, în premieră, campionatul județean de fotbal

Punct final intr-un sezon palpitant din Liga a IV-a de fotbal, din Iasi. Campionatul organizat de Asociatia Judeteana de Fotbal (AJF) a fost castigat, in premiera, de echipa Unirea Mircesti. Este pentru prima data in ultimii sase ani, cand marele trofeu nu merge la Rapid Dumesti, formatie care a dominat cu autoritate fotbalul din Iasi timp de mai multe campionate.

Lupta la titlu a fost una cu adevarat palpitanta, invingatoarea avand castig de cauza cu un avantaj minim, de 1 punct. La Unirea Mircesti joaca mai multi jucatori care au evoluat in Liga I pentru FCM Bacau, in frunte cu “vedetele” Giani Capusa si Corneliu Codreanu. Jucatorii de la Bacau vin la Mircesti in ziua jocului, evolueaza pentru Unirea si apoi se intorc acasa.

Pentru Unirea Mircesti urmeaza acum marele test: barajul de promovare in Liga a III-a. Invingatoarele din campionatul judetean joaca baraj pentru promovare in al treilea esalon fotbalistic, cu o echipa care a castigat Liga a IV-a, in Neamt, conform unei trageri la sorti care are loc la Federatia Romana de Fotbal. Spre deosebire de alti ani, in 2015, barajul nu se va mai disputa intr-o singura mansa, pe teren neutru, ci se va disputa dupa sistemul tur-retur. Mircestiul va fi gazda în mansa tur, care va avea loc pe 20 iunie, ora 17:30. Returul va avea loc pe 27 iunie, ora 17:30, pe terenul echipei din Neamt. Invingatoarele din acest baraj vor evolua din sezonul 2015-2016, in Liga a III-a de fotbal, din Romania. Chiar daca a pierdut campionatul, Rapid Dumesti are sansa de a castiga totusi un trofeu in acest sezon. Echipa dumesteana va intalni, in finala Cupei, formatia Venus Butea, intr-o partida care se va disputa sambata. 

  

Clasament final Liga a IV-a: 1. Unirea Mircesti – 83p, 2. Rapid Dumesti – 82p, 3. Siretul Lespezi – 62p, 4. Venus Butea – 58p, 5. Stejarul Sinesti – 56p, 6. Viitorul Harlau – 56p, 7. CS Tomesti – 52p, 8. Viitorul Targu Frumos (echipa retrasa in retur) – 48p, 9. Viitorul Lungani – 39p, 10. Unirea Ruginoasa – 34p, 11. Gloria Baltati – 33p, 12. Forta Podu Iloaiei – 32p, 13. CSM Pascani – 30p, 14. AS Gloria Bals – 29p, 15. Partizanii Barnova (echipa retrasa in retur) – 22p, 16. AS Holboca – 14p, 17. Podgoria Cotnari (echipa retrasa in retur) – 6p.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Fotbal Liga 3: Bradul Borca – CSM Pașcani 2-1! La o etapă de retrogradare!

Redacția

Selecție de copii la nivelul Clubului Sportiv Viitorul 2017 Pașcani

Redacția

” Fair Play Football” la Școala Specială Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...