NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Un târgoveț cere mai multă grijă față de Monumentul Eroilor

Spiritul civic, patriotismul și recunoașterea valorilor l-au făcut pe un cetățean din Târgu Frumos să semnaleze o problemă pe care el a descoperit-o, chiar în plenul ședinței ordinare care a avut loc ieri.   

Legislativul local al orașului s-a întrunit pentru a dezbate 15 proiecte de hotărâre. La ședință a participat și un cetățean, vizibil nemulțumit de faptul că numele a 17 eroi căzuți în Primul Război Mondial nu sunt clare pe plăcuța monumentului ridicat în cinstea lor. Omul crede că cei trecuți în neființă merită amintiți.

„Pentru acest pământ pe care noi îl călcăm s-au luptat toate etniile. Numele a 17 persoane sunt dăltuite, șterse. Rog prin demersurile pe care dumneavoastră le veți face la Garnizoana Iașului, să fie identificate aceste nume și să fie trecute acolo. Și cei care nu mai au numele scris pe plăcuțe să fie amintiți pentru că și ei au luptat pentru această clauză. Trebuie să fie într-un registru numele celor care au luptat pentru noi, trebuie să fim recunoscători”, a declarat un cetățean înainte de ședința ordinară care a avut loc ieri.

  

În replică, primarul Ionel Vatamanu a promis, în plenul ședinței că se va ocupa de acest lucru cât mai curând.

Menționăm faptul că orașul Târgu Frumos a găzduit săptămâna trecută o serie de manifestări prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial. Evenimentul a avut loc în curtea Liceului Ion Neculce, la monumental ridicat în cinstea erorilor căzuți în Primul Război Mondial.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Eveniment de amploare la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu. Instituția a sărbătorit 55 de ani de existență (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Șapte parohii din zona Pașcaniului au participat la expoziția-concurs, „Coșuri tradiționale de Paște”. Vezi care sunt câștigătorii

Ema Roman

Centrul Cultural Ruginoasa: Manifestări care marchează cei 157 de ani de la Unirea Principatelor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site