RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un senator din Ohio îi cere lui Joe Biden să interzică definitiv vehiculele electrice chinezești pe teritoriul Statelor Unite

Președintele Comisiei bancare din Senat i-a cerut joi președintelui Joe Biden să interzică vehiculele fabricate în China pe piața auto din SUA, în cel mai puternic apel făcut vreodată de un legislator american împotriva producătorilor auto chinezi, transmite agenția Reuters.

„Vă implor să luați măsuri îndrăznețe și agresive și să interziceți definitiv vehiculele electrice produse de companiile chineze sau de filialele pe care acestea le creează pentru a-și masca originea”, i-a scris joi senatorul democrat Sherrod Brown lui Biden, cerându-i să acționeze „rapid”: “Vehiculele electrice chinezești reprezintă o amenințare existențială pentru industria auto din SUA”.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu joi.

În martie, Biden a declarat că politicile Chinei „ar putea inunda piața noastră cu vehiculele sale, ceea ce ar reprezenta un risc pentru securitatea noastră națională” și că „nu va permite ca acest lucru să se întâmple”.

  

Comentariile lui Brown în favoarea unei interdicții permanente a vehiculelor electrice chinezești pe piața americană sunt cele mai puternice făcute vreodată de un deputat american pe această temă. Alții au cerut tarife vamale ridicate pentru a ține EV-urile chineze în afara SUA.

Luna trecută, Brown și senatorii Gary Peters și Debbie Stabenow din Michigan – toți din state producătoare de automobile – i-au cerut lui Biden să majoreze semnificativ tarifele pentru vehiculele electrice chinezești pentru a aborda riscurile de securitate națională.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Deputatul neafiliat Andi Grosaru a ținut blocat microfonul la tribuna parlamentară astfel că dezbaterea a fost suspendată

Redacția

Noua lege a minorităților din Ucraina stârneşte nemulţumiri la Bucureşti. Cum explică specialiştii ANALIZĂ

Redacția

Pentru România nu există în prezent motive de îngrijorare în privința nivelului radiațiilor, dă asigurări Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare

Redacția
Încarcă...