NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un popă-infractor, dat în urmărire, a cerut judecata de apoi la Tribunalul Iaşi

Judecătorii ieşeni au respins cererea de revizuire a procesului din aşa-numitul osar al „Regelui mansardelor“. Solicitarea a ajuns la Tribunal din partea lui Iulian Vasile Ilie (37 de ani), fost Carp, unul dintre cei condamnaţi în dosar. Individul a formulat cererea după ce trecutul său infracţional a fost descoperit în SUA, acolo unde a ajuns înainte de a fi condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

 

În America, Ilie slujea ca preot, deşi în ţară el figura ca urmărit internaţional. El a fugit din parohie înainte de a fi prins.

Iulian Ilie a fost directorul de vânzări al unei firme de-a unui alt nume cunoscut, Teodor Coman, supranumit „Regele mansardelor“ în urma înşelăciunilor. Cei doi, alături de alte persoane, au păgubit, începând cu anul 2007,73 de persoane care au plătit în avans un total de 6,5 milioane de lei pentru construcţia unor mansarde, pentru ca în final să-şi dea seama că au fost păcăliţi.

„Concret, firmele constructoare au încheiat contractele în condiţiile în care nu deţineau autorizaţiile legale necesare (autorizări, în lipsa cărora imobilele nu puteau fi racordate la reţelele de gaz, curent electric, apă, canalizare şi nu puteau fi înstrăinate prin act autentic către parţile vătămate), iar banii încasaţi de la persoanele păgubite s-au folosit de către inculpaţi în alte scopuri decât pentru executarea lucrărilor (achiziţii de bunuri imobile, creditarea unor terţe firme), împrejurări în care, dacă părţile vătămate le-ar fi cunoscut, nu ar mai fi încheiat contractele în cauza“, precizau procurorii DNA, în rechizitoriu.

Gruparea a fost destructurată de pro­curori la începutul lunii oc­tombrie 2009.

Sursa Ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Bodea confirmă că Mihai Chirica va candida din partea PNL: Mă mâhneşte profund

Redacția

Instalare a noului prefect la Iași după tăvălugul Orban. Nu avem însă subprefect

Redacția

Justiția ieșeană își bate joc de această fată paralizată, accidentată de un comisar al Gărzii de Mediu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site