NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

O doctorită şi-a dat în judecată instituţia la care lucrează pentru că şefii i-au tăiat bani din salariu

Funcţionarul, medic veterinar la DSV, e nemulţumit că a fost sancţionat cu reducerea salariului pentru două luni.

Elena Negru lucrează la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în funcţia de consilier superior. Femeia a fost sancţionată de superiori acum un an, atunci când i s-a redus cu 5%, pentru două luni, salariul. Pedeapsa a fost acordată după ce consilierul ar fi încălcat fişa postului. 

„Dna dr. Negru Elena a încălcat îndatoririle de serviciu cu privire la obligaţia de monitorizare a modului în care se realizează supravegherea sanitar-veterinară pentru bolile infecto contagioase specifice şi de mare difuzibilitate, indatorirea de gestionare a focarelor de anemie infecţioasa ecvină (a cailor – n.r.) inclusiv a dosarelor AIE, îndatorirea de monitorizare a conduitei de combatere şi de prevenire a extinderii bolii AIE, obligaţia de monitorizarea activităţilor de stingere a focarelor, şi obligaţia dispunerii măsurilor de restricţii ce se impun“, se arată în decizia de sancţionare. 

Concret, Negru ar fi sancţionat contravenţional un alt medic fără a respecta metodologia. Doctoriţa a fost nemulţumită de sancţiunea primită şi a contestat în instanţă pedeapsa. 

Judecătorii de la Tribunal i-au respins cererea, însă, recent, Negru a formulat apel, procesul urmând a se relua, din toamnă, la Curtea de Apel Iaşi. „Reclamanta consideră motivarea deciziei de sancţionare ca fiind netemeinică şi lipsită de fundament legal, textele de lege invocate au suferit o interpretare proprie a membrilor comisiei de disciplină, motivaţia deciziei de sancţionare este insuficient explicitată“, se mai arată în motivarea primei sentinţe, referitor la susţinerile doctoriţei Negru.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Teste pentru coronavirus la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

Redacția

A.I.Cuza, 28 noiembrie: Ședință de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Povestea unui tânăr motociclist care a fost lovit de o maşină şi s-a ales cu o fractură deschisă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site