RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un parlamentar rus spune că UE își „riscă securitatea energetică” prin impunerea unor plafoane de preț

Parlamentarul rus Leonid Sluțki a susținut vineri, într-o declarație pentru presa de stat rusă, că Uniunea Europeană își pune în pericol securitatea energetică de dragul intereselor SUA și încalcă legile pieței prin impunerea unor plafoane asupra prețului petrolului rusesc, scrie CNN.

Leonid SlutkiFoto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia Images

„Uniunea Europeană își pune în pericol securitatea energetică. Ei nu au stabilit un plafon, ci au atins din nou nivelul cel mai de jos. Și pentru ce? Pentru a satisface ambițiile partenerilor lor de peste Ocean. Dar europenii nu pot aștepta ajutor din partea lor”, a declarat Sluțki pentru agenția de presă rusă TASS.

  

Cele 27 de țări ale Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord privind plafonarea prețului petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, un instrument conceput de Occident pentru a priva Moscova de mijloacele de a-și finanța războiul din Ucraina.

Acordul, care a fost elaborat joi de ambasadorii UE la Bruxelles, în coordonare cu aliații lor din G7, în special cu americanii și britanicii, precum și cu Australia, era încă în așteptarea unei decizii a Poloniei, care a dat undă verde vineri seară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

DigiSport. Ana Bogdan a oferit surpriza zilei la Wimbledon și a încasat o sumă uriașă

Redacția

Nicuşor Dan vrea un nou mandat de primar general al Capitalei

Redacția

VIDEO SuperLiga: FCSB, a cincea victorie consecutivă în campionat

Redacția
Încarcă...