NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Subvențiile americane: Macron vrea ca UE să ajungă la o înțelegere cu Washingtonul privind scutirile până la începutul anului 2023

Emmanuel Macron a declarat vineri că dorește ca problema „scutirilor” revendicate de Statele Unite pentru industriile europene în cadrul masivului lor plan de subvenții pentru climă (IRA) să fie „rezolvată” până în prima jumătate a anului 2023, potrivit AFP.

Macron, primit cu fast de BidenFoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pentru mine, până la începutul anului viitor, trebuie să fie rezolvată această chestiune”, a declarat președintele francez presei la New Orleans, a doua zi după o întâlnire cu omologul său american Joe Biden la Washington.

  

În ajunul vizitei sale la Casa Albă, el judecase ca fiind „super agresive” subvențiile masive și creditele fiscale prevăzute pentru vehiculele electrice, baterii sau proiecte de energie regenerabilă „made in USA” de către Inflation Reduction Act (IRA), planul climatic de 420 de miliarde de dolari al lui Joe Biden, adoptat vara trecută.

Advertisements

Franța a declarat că speră să obțină derogări.

Joi, președintele american s-a declarat gata să corecteze „defectele” din legea sa, pe care a apărat-o cu toată forța, fără a menționa în mod clar scutirile și referindu-se la eventuale concesii la lucrările tehnice.

Advertisements

Potrivit lui Emmanuel Macron,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cîţu, despre sancţiunile împotriva Rusiei: „România trebuie să fie mai dură. Cât timp o susţinem financiar, va continua. Este o formă de siguranţă naţională”

Redacția

(VIDEO) Un bărbat din Suceava pare că gustă dezinfectant, apoi îl fură din scara blocului

Redacția

Dispută Florin Cîţu – Mihai Tudose. Ce critici îşi aduc fostul şef al PNL şi ex-premierul PSD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site