RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Subvențiile americane: Macron vrea ca UE să ajungă la o înțelegere cu Washingtonul privind scutirile până la începutul anului 2023

Emmanuel Macron a declarat vineri că dorește ca problema „scutirilor” revendicate de Statele Unite pentru industriile europene în cadrul masivului lor plan de subvenții pentru climă (IRA) să fie „rezolvată” până în prima jumătate a anului 2023, potrivit AFP.

Macron, primit cu fast de BidenFoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pentru mine, până la începutul anului viitor, trebuie să fie rezolvată această chestiune”, a declarat președintele francez presei la New Orleans, a doua zi după o întâlnire cu omologul său american Joe Biden la Washington.

  

În ajunul vizitei sale la Casa Albă, el judecase ca fiind „super agresive” subvențiile masive și creditele fiscale prevăzute pentru vehiculele electrice, baterii sau proiecte de energie regenerabilă „made in USA” de către Inflation Reduction Act (IRA), planul climatic de 420 de miliarde de dolari al lui Joe Biden, adoptat vara trecută.

Franța a declarat că speră să obțină derogări.

Joi, președintele american s-a declarat gata să corecteze „defectele” din legea sa, pe care a apărat-o cu toată forța, fără a menționa în mod clar scutirile și referindu-se la eventuale concesii la lucrările tehnice.

Potrivit lui Emmanuel Macron,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

CN Înot: ​David Popovici, în finala probei de 100 metri fluture – Al treilea timp din serii

Redacția

Prima reacţie din USR, după ce liberalii au decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier. Moşteanu: Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină

Redacția

Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce beneficii prevede actul normativ

Redacția
Încarcă...