RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un oficial de rang înalt însărcinat cu securitatea cibernetică a Ucrainei, suspectat de deturnarea a 1,5 milioane de euro, a fost destituit și riscă până la 10 ani de închisoare

Autorităţile ucrainene anunţă luni destituirea unui oficial de stat de rang înalt însărcinat cu securitatea, Iuri Şcigol, suspectat de deturnarea a peste 1,5 milioane de euro prin cumpărarea unor programe informatice la suprapreţ, relatează AFP, citată de News.ro.

Guvernul ucrainean a anunţat luni dimineaţa destituirea lui Iuri Şcigol, care conducea de trei ani Serviciul de Stat al Comunicaţiilor Speciale (SSSCIP), însărcinat cu apărarea cibernetică a structurilor guvernamentale.

Adjunctul său, Viktor Jora, a fost de asemenea destituit din funcţie.

Parchetul specializat în dosare de corupţie (SAP) şi Biroul Naţional de Anchetă (NABU) au anunţat că Şcigol este suspectat de faptul că a deturnat în 2021 şi 2022 suma de 62 de milioane grivne (peste 1,5 milioane de euro) la cumpărarea unor programe informatice de la o firmă străină, la suprapreţ.

  

Aceste fonduri au fost transferate în străinătate pentru a fi ”legalizate şi distribuite între membrii” unei grupări infracţionale din care Iuri Şcigol făcea parte, acuză într-un comunicat postat pe Telegram NABU.

Iuri Şcigol şi-a exprimat speranţa să-şi poată ”dovedi nevinovăţia” la tribunal.

”Toate achiziţiile au fost realizate cu respectarea legislaţiei în vigoare”, declară el, citat de agenţia ucraineană de presă Intefax-Ukraine.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce declara Alexandru Rafila despre vaccinare, testare și gestionarea pandemiei când era în opoziție și cum s-a blocat după ce a ajuns ministrul Sănătății

Redacția

Actorul Nick Cannon afirmă că psihologul i-a spus să se gândească la celibat după ce a avut 4 copii în 12 luni

Redacția

Temperatura optimă în casă. Unele țări trec iarna cu centrala termică setată chiar și la 17 grade

Redacția
Încarcă...