RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un nou termen în dosarul primarului Pantazi

Astăzva avea loc un nou termen în dosarul în care edilulşef din Paşcani, Dumitru Pantazi, a fost acuzat de comiterea unor infracţiuni.

Amintim că procurorii din cadrul DNA Iași au dispus trimiterea în judecată a primarului Dumitru Pantazi, Mircea Zuzan, la data faptei secretar al CL Pașcani și Ovidiu Prisecaru, la data faptei persoana cu responsabilitate în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului din aparatul propriu al Primarului Municipiului Pașcani, pentru abuz în serviciu.

  

În acelaşi dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Elenei Serghiuţă, la data faptelor inspector în cadrul Serviciului Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Disciplina în Construcții din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Pașcani, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, Emilian Oneaţă, la data faptelor administrator al SC Perla Neagră SRL, pentru uz de fals, Vasile Bodnar, la data faptelor administrator al SC Fab Casa Nouă SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.

 

De unde a pornit scandalul

 

Anchetatorii au precizat că, în cursul anului 2011, Primăria Pașcani a derulat o procedură de licitație publică pentru concesionarea unui teren în suprafață de 15 mp, care a fost adjudecată de SC Perla Neagră SRL, firmă administrată de Oneață. Oamenii legii au adăugat că Oneaţă, beneficiind de ajutorul lui Bodnar, a depus la Primăria Pașcani cererea pentru emiterea unei autorizații de construire „fast-food parter (construcție demontabilă)”.

 

În documentația atașată acestei cereri, inculpații au precizat că terenul pe care urma a fi edificată construcția respectivă era în suprafață de 36 mp, aspect neconform cu realitate și cunoscut de administratorul SC Perla Neagră SRL. În perioada 16 iulie 2012 – 11 februarie 2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de primar al Municipiului Pașcani, împreună cu inculpații Zuzan Mircea și Prisecaru Ovidiu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au semnat o autorizație de construire, în condițiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate (formă cerută de dispozițiile actelor normative în vigoare și prevăzută și în certificatul de urbanism aferent emis de Primăria Municipiului Pașcani). Autorizația de construire a fost întocmită de către inculpata Serghiuță Elena, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare”au subliniat cei de la DNA.

 

Potrivit procurorilor, în perioada 26 iunie 2014  martie 2015, Serghiuţă ar fi făcut mențiuni nereale pe documentația tehnică aferentă autorizației de construire, în sensul în care a atestat în mod nereal că ar fi vizat acele acte anterior datei de 11 februarie 2013, deși acea documentație a fost depusă la Primăria Municipiului Pașcani după 26 iunie 2014.

 

Prin edificarea acelei construcții, pe de o parte, au fost vătămate interesele legale ale proprietarului clădirii respective referitoare la folosința respectivului imobil conform necesităților și intereselor legitime ale acestuia, și ale Municipiului Pașcani, referitoare la respectarea legalității în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcții”, au afirmat cei de la DNA. 

 

 sursa www.evenimentuldeiasi.ro

 

Related posts

ApaVital execută conturile Primăriei municipiului Pașcani din cauză faptului că primarul Dumitru Pantazi a renunțat la două procese pe care tot el le-a deschis! (DOC)

Răzvan Grecu

Apel către autoritățile locale! Mai multe coșuri de gunoi în zona poligonului auto din Pașcani (FOTO)

Redacția

Blocaj administrativ la Valea Seacă: Funcționarii au reclamat primarul interimar la prefect

Marius Parteni
Încarcă...