RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un mort în Rusia după un accident la cea mai mare fabrică de îmbogățire a uraniului din lume / „Niciun fel de pericol”, asigură Rosatom

O persoană a fost ucisă vineri într-un accident ce a avut loc la o instalație de îmbogățire a uraniului din zona Munților Ural, cea mai mare din lume, a anunțat compania nucleară rusă Rosatom, dând asigurări că incidentul nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea oamenilor din zonă, relatează Reuters.

Imagine din interiorul Combinatului Electrochimic UralFoto: Donat Sorokin / TASS / Profimedia Images

Reprezentanții fabricii au declarat că a avut loc o „depresurizare” a unui cilindru care conținea hexafluorură de uraniu sărăcit, dar că nivelurile de radiație din interiorul unității și zonele din preajmă sunt normale.

  

Hexafluorura de uraniu este un compus chimic folosit în procesul de îmbogățire a uraniului.

Rosatom, compania de stat rusă care deține fabrica, a declarat că în varianta sa sărăcită substanța este mai puțin radioactivă decât uraniul natural și că nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea umană.

„Nu există niciun pericol de niciun fel pentru rezidenții orașului Novouralsk sau angajații fabrici”, a declarat pentru mass-media rusă Yuri Mineiev, șeful adjunct pentru producție al fabricii. El a mai spus că aceasta continuă să funcționeze în mod normal.

Combinatul Electrochimic Ural unde a avut loc accidentul afirmă că îmbogățește uraniu pentru centralele nuc

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicuşor Dan, întâlnire la Guvern pe tema preţului gigacaloriei şi preluarea ELCEN

Redacția

VIDEO SuperLiga: FCSB obține a treia victorie consecutivă

Redacția

Intel a ales oraşul est-german Magdeburg ca locaţie pentru o nouă fabrică de semiconductori în Europa – surse

Redacția
Încarcă...